Röllittelemässä

Tiistai 1.8.2017 klo 23.24


Jokohan meikäläisen kesäteatterikiintiö kesälle 2017 on täynnä? Joka paikkaan ei ehdi, ei sit millään, mutta tänään tuli vielä käytyä naapuricityssä. Hyvässä seurassa olin (lapsenlapset ja miniä). Kävimme röllittelemässä.

Turun Kesäteatterin Vartiovuorella esitettävää Rölliä oli todella mukava seurata. Syrjäsilmällä seurasin myös paikalla olleita lapsia (osa hyvinkin pieniä). Kun heitä aina välillä vilkaisi, niin näki, että he eläytyivät aivan täysillä näytelmän kulkuun.  

Vaikka itselläni ensimmäiset muistot repsottavasta (vaatteet nyt ainakin) takkutukkaisesta, melkein hampaattomasta peikko -hahmosta ovat jossain kaukaisuudessa (telkkariesitykset n. 30 v sitten), niin monenlaista palautui mieliin.

Röllihän on ikärajaton. Rölli on pikkupoika, joka uhmailee. Ujokin on. Rölli on kuin vanha ja kärttyinen ukko. Ja Rölli hölmöilee.

Turussa Rölliä näyttelevä Antti Lang on onnistunut valinta päärooliin. Hän on aika lailla samanlainen kuin mitä oli Allu Tuppurainen aikoinaan telkkarin Röllinä. Hyvä niin.

Juha-Pekka Mikkola on onnistunut näyttelijäkaartinsa ohjaamisessa. Lavastuksesta tykkäsin, puvustus oli kohdallaan, musiikki hyvää ja laulamiset. Ja paljon plussapisteitä myös koreografialle.

Tuolla Vartiovuorella tuo Rölli vielä elokuun 13 päivään saakka sakkinsa kanssa vaeltaa, hyppii kallioilla ja röllittelee.

Vauhdikasta, välillä hurjaakin menoa, mutta voi, on se niin hellyttävää! Suosittelen.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini