ei hyvältä näytä!

Tiistai 24.10.2017 klo 10.42


Elvytyskielto vanhuksille?

Nettiä selatessa eteeni ilmestyi Aamulehden otsake: Mielipide: Palvelutalossa asuvan omaiseni tietoihin oli ilmestynyt tietämättäni elvytyskielto-merkintä

Mielipiteen kirjoittaja Paavo Mustonen nostaa esiin palveluntuottaja Coronarian geriatrin toiminnan. Mustonen kertoo, että geriatri on ilman mitään etukäteiskeskusteluja omaisten kanssa kirjannut palvelutalossa hoidettavana olevan tietoihin elvytyskiellon.

Piti oikein googlettaa, että mikäs se tällainen Coronaria oikein on. Ja löytyyhän sitä tietoa. Se on lääkäreiden perustama 100 % suomalainen terveydenhuollon uudistaja. Kertovat tuottavansa korkeatasoisia hoiva-, kuntoutus- ja terveyspalveluja mahdollisimman lähellä niiden käyttäjiä. Rakentavat Suomeen uudenlaista terveydenhuoltoa, josta hyötyvät kaikki. Jne.

Siis sellaista hyvää! 

Muutama päivä sitten tänne puheenvuoroon kirjoitti kansanedustaja Harri Jaskari. Hyvää, hyvästä hänkin.  

Luin Jaskarin kirjoituksen, luin kahteen kertaan. Kommentoinnin paikkahan tuo olisi ollut, mutta sitten päätin, jotta anti olla. Jos kansanedustajatasolla ollaan tuota mieltä sote -uudistuksesta (että pelkkää hyvää tässä tulossa on), niin sitten ollaan.

Minua mainospuheet tulevasta hyvästä eivät ole vakuuttaneet. Paavo Mustosen kertomus antaa taas kerran vahvistusta ajatuksilleni. On uskomatonta, että hehkutetaan sanaa valinnanvapaus ja sen merkitystä, jos jo nyt hoidosta, sen tasosta päättävät ihan jotkut muut kuin hän, joka hoitoa tarvitsee.

Järkyttymiseni ja huolestumiseni sote -uudistuksesta iski tänään kertanykäisyllä vaihteelle viisi! Ei hyvältä näytä!


Kommentit

24.10.2017 13.13  Joku Toinen

Murhayritys! Elvytyskieltoa ei saisi mielestäni asettaa kukaan muu kuin asianomainen itse. Eivät siis omaiset, lääkärit eivätkä komissaarit.

24.10.2017 18.09  määKylilt

Nyt kävi "kylmän henkäys" . Näinkö mennee meidänkin tulevaisuutemme, kun hoivakotiin joudumme joskus. Vaikka onhan se nyt jo siellä eräänlaista joudutusta, kun ite ei suuhunsa mitään saa ja avustajia tuskin vierellä on antamassa suuhun kostuketta niin usein kuin tarpeellista olisi, niin kuivuuhan siinä hitaasti. Mutt jos on sulla vahva sydän, loppumista saa odotella pitkään. On se niin toista kuin silloin aikaan esim. Kajala-kodin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini