valtuusto

Maanantai 30.10.2017 klo 21.50


Millainen valtuuston kokous
Nooh, parituntinen. Voit katsoa täältä!

Nyt olin/olen varmaan vähän ilkeä, kun noin vaan vihjailen. Että hae tieto itse! Miksen kerro?

Vähän huono aasinsilta, mutta vihjaan tällä vanhuspalvelun antamiin vastauksiin, niihin, joita se on antanut tarkastuslautakunnan arviointikertomuksesta 2016. 

Tyyli se on säilynyt aina vaan samana (vuodesta 2009-2010). Joko vastataan asian vierestä tai ei vastata lainkaan. Kyllä lukuja, esim. vertailevaa kustannustietoa kaupungin tuottaman ja ostopalveluna hankitun palvelun välillä (s.18) olisi voinut näkyviin kirjata, eikä vihjailla, että tietoa löytyy sieltä tai sieltä. Selvityspyyntöön, milloin useita kotikäyntejä vaativien hoito olisi edullisempaa ja tarkoituksenmukaisempaa ympärivuorokautista hoitoa antavassa yksikössä, siihenkään ei vastausta löytynyt. Ei rivien väleistäkään.

Ihmettelin ääneen, jotta pitääkö tarkastuslautakunnan esittämät, pyytämät täydennykset kysyä, kyselyttää valtuuston kyselytunnilla ja kysyä niin kauan, että niihin myös vastaukset saadaan. 

Sähköiset palvelut nostin myös esille. Tietohallintopäällikön vastine (s.9) on vastineeksi ok, mutta vaikka sähköisyyttä korostetaan ja siihen halutaan satsata, niin kyllä meidän kaikkien on syytä vielä muistaa, että meillä on väkeä, joilla nettiyhteyttä ei ole, ei kännykkääkään. Syyskuussa uutiset kertoivat, että neljäsosa suomalaisista ei käytä nettiä, yli 65 -vuotiaista digisyrjäytyneitä on puoli miljoonaa. Se on paljon se.

Vuosien varrella on varmaan moneen kertaan tullut selväksi, että tarkastuslautakunnan tekemä työ on se, jota arvostan. Ei se mitään kiusantekoa ole, jos asioihin puututaan, silloin kun tavoitteiden toteutumisista tarkennuksia kaivataan. Jos se vielä on joltakin epäselvää, mitä tarkastuslautakunta tekee, mikä sen tehtävä on, niin kannattaa lukaista arviointikertomuksen sivua neljä (sorry, kokouksessa taisin sanoa kolme).

Hyvää työtä lautakuntalaiset tekevät. Raportinkin he kokoavat itse, ei se virkamiesten tekemää ole. Hyvää työtä tekevät virkamiehetkin, mutta mahdollisten vastineiden antamisessa muutama saisi vastaamisensa tasoa tarkistaa.   


Kommentit

31.10.2017 21.25  taas Kylältä kuulus

SSS:ssa oli lohduttava , hmm, artikkeli, miten paljon Saloon hoivapalvelun tuottajat rakentavat hoitoyksiköitä. Mistä rahat sinne pääsemiseksi, kun kaupunki yrittää selvitä mahdollisimman vähillä paikoilla todelliseen tarpeeseen nähden. Hoidokit tulevat niihin kauempaa aina Turkua myöten. Kaupungin tarkoitus on kaiketi saada ihmisten käyttämään kaikki maisuutensa hoivapaikkaansa ennenkuin rientävät apuun? Kenen hyöty se sitten taas on, että perillisille ei jää muuta kuin velkainen vanha mummo tai pappa viimeisessä hoivapaikassaan loppuaan vartoomassa. Liian synkkää ja toivotontakin(-ko).?

2.11.2017 17.38  Entinen tark.ltk:n jäsen

Katsoin valtuuston kokousen netistä. Tarkastuslautakunnan pyytämät täydennykset ja vastaukset on joka vuosi olleet joko asian vierestä tai ei vastata lainkaan. Siinä olit Marjatta oikeassa. Puheenvuorosi koski nimenomaan näitä pyydettyjä vastineita, eikä itse arviointikertomusta. Eräät muut puheenvuoron käyttäjät puhuivat arviointikertomuksesta, siis asian vierestä. Arviointikertomuksen käsittely kuului kevään valtuustoon, eikä tähän kokoukseen.

3.11.2017 11.37  Marjatta

Hyvin tehtyihin arviointikertomuksiin toivoisi hyviä, rehellisiä vastineita silloin, kun niitä lautakunta pyytää.

Ovat nuo vastineitten antamiset kohentuneet, mutta eipä juur soten/vanhuspalveluiden osalta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini