veljeksiä seitsemän

Perjantai 3.11.2017 klo 13.13


Kun kävin katsomassa Salon Teatterissa Jekyll&Hyden, niin siellä tuli olo, että melkein piti nipistää itseään, jotta tarkisti istuiko tosiaan Salossa, salolaisessa teatterissa. Esitys oli hyvä. Se oli todella hyvä. Ihan joka tavalla!

Eilen illalla kävin Turussa, Turun Kaupunginteatterissa katsomassa Seitsemää veljestä. Varsinainen ensi-ilta on tänään. En eilen itseäni nipistellyt, mutta ehkä olisi pitänyt. 

Näyttelijöiden osuus oli rankka, todella, todella rankka. Luulisin, että sekä henkisesti että fyysisesti. Rankkaa oli katsojallakin. Nooh, ainakin minulla. Henkisesti. Ja huono ilmakin haittasi. Siis se sisäilma. En tiedä, millaista remonttia taloon tehty on, mutta ei ilmastointi ainakaan yläparvella kunnollista ollut.

Näyttelijät olivat osaavia tyyppejä. Ihan kaikki: Joonas Saartamo - Juhani, Olli Rahkonen - Aapo, Pyry Äikää - Tuomas, Markus Järvenpää - Simeoni, Jonas Saari - Lauri, Joel Mäkinen - Timo ja Paavo Kinnunen - Eero. Myös Ulla Koivuranta ja Petri Rajala.

Mutta-mutta: Joku jo taisi väliajalla huokaista, että kyllä tässä Kalle Holmbergia ja Jouko Turkkaa ikävä tulee. 

Ilmeisesti ohjaaja Lauri Maijala halusi nostaa esille eri aikakausien nuoria miehiä/veljeksiä. Ehkä hän halusi valottaa sitä, millaisia nuoret miehet voivat pahimmillaan/parhaimmillaan olla, mutta minuun tämä ei nyt oikein tehonnut. Jossain kohtaa tuli olo, jotta housut poisko esityskin siihen nyt eteen ilmestyy? Oli huumehörjöilyä, ym. 

Koko kokonaisuus minun silmissäni oli se, että ohjaaja oli pistänyt näyttelijät, nuoret miehet metelöimään ja melskaamaan sekä räiskimään toinen toisiaan sellaisella menolla ja sellaisella vauhdilla, että Aleksis Kivi kääntyisi haudassaan, jos moisen näkisi. Vain pieni pätkä, pieni jakso kuvasi niitä veljeksiä, joista Kivi aikoinaan kirjoitti. 

Pitääkö tämän päivän teatteriesityksiin väen väkisin tupata kirosanoja ja jotain seksistisiä vihjailuja, jotta yleisö viihtyisi, nauraa röhöttäisi ja taputtaisi? Enpä tiedä, mutta pikkusen huolestuttaa millaiseksi uusin Tuntematon Sotilas mahtaa olla päivitetty.

..

Teatterireissun järjestäjille kaunis kiitos. Että mukaan pääsi. Matkasta ja järjestelyistä ei mitään valittamista! 

          


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini