pallottelua

Keskiviikko 13.12.2017 klo 11.08


Joku on sanonut, että "kyl meitin kelppa, ku tääl eteläises Suomes on mont talvee, iha pohjoses vaa yks".

Niinhän se on. Lumet tulee ja menee. Nyt on taas melkein semmonen keli, että voisi lumipallojakin tehdä. Ja heitellä. Mutta mitäs sitä turhia. Kyllä palloleikkejä voi harrastaa ihan ympäri vuoden. Kunnallinen byrokratia niitä palloja aikaseks saa.

Kuntalaisten palvelujen osalta Salo -cityssä viimeisimmät pallottelut on käyty ja käydään vielä ties kuinka kauan ainakin Hajalan päiväkodista ja suomusjärveläisten vanhusten ruokailupaikasta.

Maalaisjärjellä asioita ei päätetä, ei edes ajatella. Palvelujen käyttäjien kuuleminen ja kuunteleminen on sekin pelkkää teoriaa vain.

Eilen yritin kaupunkikehityslautakunnassa nopeuttaa suomusjärveläisten vanhusten ruokailutilannetta (kohdassa muut asiat). Kyse on iäkkäistä ihmisistä, joilta palvelu siirrettiin käyttäjiä kuulematta. Matkaa Kitulan keskustasta ruokailukohteeseen on nyt 1,5 km, mutta ravitsemus- ja puhtaanapitopäällikkö on asian kuitannut, että "toimintaa ei ole lopetettu, vaan toiminta on siirretty viereiseen Hintan hoivakodin ruokasaliin."

Esitystäni em. vanhusten ruokailuasian käsittelyyn ottamisesta ei kannatettu. Eriäväksi mielipiteeksi kirjautin: asian pitkittäminen on kohtuutonta ruokapalvelun käyttäjille.

Edellisenä päivänä ruokailupaikka -asia oli esillä kaupunginhallituksessa:

Kaupunginhallitus oikaisee 4.12.2017 tekemänsä päätöksen § 253 siltä osin kuin oli kysymys otto-oikeuden käyttämisestä kaupunkikehityslautakunnan päätökseen 21.11.2017 § 110 ja hyväksyy päätöksen täytäntöönpantavaksi. Samalla kaupunginhallitus toteaa, että asia tulee tarkasteltavaksi uudelleen käsiteltäessä sosiaali- ja terveyslautakunnassa tehtyä aloitetta Kitulan keskustassa asuvien ikäihmisten ruokailun järjestämistavan selvittämisestä. Aloite tulee käsitellä palvelualueiden yhteistyönä

Olisivat nyt kaupunginhallituksessa edes vinkanneet, että kaupunkehityslautakunta nopeuttaisi asian käsittelyä, olihan se kaupunginhallituksessa jo otto-oikeutenakin esillä 2.12.2017. Mutta ei. Nyt halutaan, että mennään pitkän kaavan mukaan, ts. edetään tämän aloitteen kanssa:

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa ruokapalveluun tarttui Satu Parttimaa: Selvitetään, miten Kitulan keskustassa asuvien ikäihmisten ruokailu jatkossa järjestetään, kun siellä on käytettävissä myös koulu ja päiväkoti.

Soten kokous oli 29.11.2017. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkistettiin 5.12.2017.

Eilen oli 12 päivä joulukuuta!

Jos ravitsemus- ja puhtaanapitopäällikkö olisi halunnut, hän olisi ihan varmasti pystynyt suomusjärveläisiä palvelujen käyttäjiä tyydyttävän ratkaisun tuomaan lautakuntaan jo eilen. Onhan hän kaiken aikaa varmasti tajunnut sen, että jotain hänen tarttee asian eteen tehdä!

Satun aloite on ok, mutta tuskin hän olisi harmissaan ollut, jos asian käsittelyä olisi nopeutettu.

Tällä pallottelulla kun nyt edetään, niin seuraavan kerran suomusjärveläisten vanhusten ruokailuasiasta jahkataan kaupunkikehityslautakunnassa aikaisintaan tammikuun lopussa 2018. 

 


Kommentit

13.12.2017 11.31  Terttu Ryyppö

Luulen, että aurinko on keväällä korkealla ja voi olla jo laskemaan päin, jos ja kun aloite käsittelyyn tulee. En ymmmärrä tätä kaupunkia, jossa näkyy, että moni päättäjä ja puolue haluaa toiminnallaan kerätä irtopisteitä. Mutta kuitenkaan asiat eivät etene. Onko unohdettu, että kaupunki toimii asukkaitaan varten, eikä omaa organisaatiota varten!!!

15.12.2017 1.46  T.A.Vallinen

Terttu Ryyppö on harviNaisen oikeassa, koska irtopisteiden keruu kattaa jo koko yhdistymistä vailla olevan yhteisen ?Urooppamme liittovaltiohankkeen?
Minäkään en ymmärrä ?tätä kaupunkia?, mutta en ymmärrä myöskään osittain ?itsenäistä?? Suomeamme, jota ?eräät tahot? ajavat ?ytimeen?, kuin kärmestä pyssyyn, vaikka jokainen meistä voimme todeta, että ei tule onnistumaan, koska kaikella on hintansa ja se näkyy myös arvoisan Tertun ostovoiman ohenemisena?
Kaupungit ja kaikki kaupunkeja suurempien yksiköiden perustehtävä lienee kuitenkin tuottaa veronmaksajilleen ?parasta, mitä rahalla saa? ja siinä ihan kaikki kaupunkimme eivät ole ( ymmärrettävistä syistä johtuen ) onnistuneet?
Kun kaupunki oivaltaa sen, että hyvinvoiva veronmaksaja on se taho, joka ylläpitää kaupungin hyvinvoinnin tuottavien yritysten tukemana, niin sillon meilläkin on vielä mahdollisuutemme.
Raha ratkaisee, mutta kun katettuun pöytäämme on tulijoita jo enemmän, mihin keittiöhenkilökuntamme kykenee vastaamaan, niin lopputulos on sitten se, että rahat saattavat loppua myös osalta kaupungeistamme?
Kaikenkaikkiaan osa kansalaisistamme ovat päähänpotkittuja ja he jotka potkivat, nauttivat porvarillisesta elämisen tasostaan. Ei voi muuta kuin ihailla heitä.

15.12.2017 21.39  Terttu Ryyppö

Sitten vielä. Olen havainnut tässäkin asiassa sen, että hallintokunnat eli virkamiehet eivät keskustele keskenään. Näin isossa kaupungissa ei toinen tiedä mitä toinen tekee, vaikka moni asia kuuluisi usealle hallintokunnalle. Voi kuinka helppoa toimiminen oli pienessä kunnassa. Informaatio pelasi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini