18.12.2017 valtuusto

Maanantai 18.12.2017 klo 21.17


Tämän iltaisen kaupunginvaltuuston kokouksen kulku ei ole tallentunut. Tällainen info löytyy kaupunginvaltuuston sivustolta:  18.12.2017 (Videoyhteys ei toiminut eli tallennetta ei ole).

Nooh, ei voi mitään.

Tässä asiakohdassa 88 § Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2017 -2020 olisi kyl ollut paljon kuultavaa ja hyviä ajatuksia Marjatta Hyttiseltä, Jaana Haapasalolta, Arttu Karhulahdelta, Pertti Vallitulta, Elina Suonio-Peltosalolta ja Saku Nikkaselta.

Itse jätin kyselyn (85 §) ohikulkutiestä ja kokouksen lopussa aloitteen kaupunkitiedotteesta.

Ohikulkutie:

Salon itäinen ohikulkutie otettiin käyttöön 29.12.2016. Tiehankkeen toteuttivat yhteistyössä Liikennevirasto, Salon kaupunki ja Varsinais-Suomen Ely-keskus.

Tie on jo nyt, noin vuoden käytöstä, töyssyilevä ja notkuileva.

Onko kaupungilla tietoa milloin tietä korjataan?

Mitä on alunperin sovittu takuu-ajasta ja korjaus- ym. kustannuksista?

Mikä on mahdollisesti kaupungin osuus ( esim. prosentteina)?

Kaupunginjohtaja antoi ihan hyvän vastauksen, mutta kun nyt en muista siitä kuin noin puolet, niin on parempi, että jään odottamaan vastauksen näkemistä kirjallisena. Keväällä 2018 tietä kyl korjataan. Uskoisin, että viimeistään 27.12.2017 jälkeen tämän linkin takaa näkyy vastaus kokonaisuudessaan.  

Ja kaupunkitiedotteesta:

Esitin, että sitä nyt vielä vaan tämän vuoden tapaan toimitettaisiin.

Kaupunkitiedote oli esillä kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa 27.11.2017mutta ehdotukseni, että julkaisemista olisi jatkettu siten kuin vuonna 2017, ei mennyt läpi.

Talousarvion vuodelle 2018 perusteluissa mainittu lause "Kaupungin näkyvyyttä ja toimintaa sosiaalisessa mediassa lisätään edelleen." voi olla hyvä tavoite, mutta ihan niinkuin tarkastuslautakunnan arviointiin annettujen lausuntojen kohdalla sähköisestä viestinnästä kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.10.2017 totesin, meidän on muistettava, että eivät kaikki kaupunkilaiset käytä nettiä. Kaikille ei tule enää edes paikallislehteä. 

Rahaa varmasti löytyy ilman kaupunginvaltuuston kokouksessa esittämääni lisäystäkin. 160 000 eurosta voinee miettiä tärkeysjärjestyksiä mihin satsataan, minkä voi jättää vähemmälle.

Voisiko esim. painatuksen ym. kilpailuttaa? Jos se nyt on se asia, joka kalliiksi koetaan? Kustannusten lieventämiseksi voisi varmasti sitäkin miettiä, että jätetään vaikka kesäasukkaat pois ja painetaan/jaetaan heille kesän triplaa vain joku isompi kpl -määrä esim. kesätapahtumissa. Voitaneen myös ilmoittaa, että he saavat tiedotetta kaupungintalon neuvontapisteestä. Jos ja kun painos loppuu, niin se sitten vaan loppuu.

Eriävään mielipiteeseeni, kun tiedote viiteen kertaan em. valtuuston kokouksessa päätettiin jättää, kirjautin näin: "Kaupunkitiedote toimi esim. eri yhdistysten ja järjestöjen ilmoituskanavana. Nettiä käyttämättömät ovat oma erityinen ryhmänsä. Kaupunkitiedotteen ilmestymisen supistaminen vuonna 2018 eriarvoistaa nämä ihmiset suhteessa nettiä käyttäviin."


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini