ei saisis ei

Torstai 21.12.2017 klo 23.46


Ei saisi enää ehtoolla myöhään lukea yhden yhtäkään uutista, lööppiä netistä. Ei ainakaan mitään sellaista, josta pahalle tuulelle tulee. Minä ärsyynnyin ministeri Tiilikaisen EU -terveisistä: 

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/248039-suomi-ja-paastovahennysvelvoite#comment-3729652

Suomi ja päästövähennysvelvoite

Ei pitäisi tähän aikaan illasta kurkistella netistä ei sitten yhden yhtäkään juttua, joka uutiselle haiskahtaa. Mutta kurkistinpa vaan ja: tulin pahalle tuulelle.

Iltaani pilaava otsikko on Iltalehdessä. Ministeri Tiilikaisen suulla todetaan, jotta: ”Suomen päästövähennysvelvoite yksi EU:n tiukimpia”Kyse on EU:n jäsenmaiden ilmastotavoitteista. 

Asiantuntijaksi tällaiseen en voi itseäni kehuskella, mutta kyllä nyt tarraa takaraivoon tämä info: Vuoteen 2030 ulottuva vähennysvelvoite koskee liikennettä, maataloutta, rakennusten lämmitystä ja jätehuoltoa. Suomen on vähennettävä päästöistään vähintään 39 prosenttia vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Siis rakennusten lämmityskin! Kai täällä nyt on pikkusen eri systeemit lämmityksen tarpeeseen kuin esim. Kyproksella, Espanjassa tai Portugalissa. Että tarkoittaako tuo nyt sitä, että esim. meillä, täällä pohjoisessa ruvetaan klapien käyttöä rajoittamaan? Ja takkauunien asentamisia?  

Yritän toki ymmärtää ilmastotavoitteita, mutta tätä, että Suomessa päästöjen  prosentuaalinen vähennys määräytyy bruttokansantuotteen mukaan, tätä en ymmärrä!

Nyt saisi joku tästä ilmastotavoite - päästövähennykset -asiasta jotain tietävä minua vähän valistaa. Kiitos!


Kommentit

22.12.2017 11.03  Tapani Lahnakoski, Kirkkonummi

Kiitoksia kirjoituksestasi Puheenvuoroon.

Minä en voi sinne kommentoida, kun minut bannattiin sieltä jo lähes 2 v sitten, nimellisesti yhden vanhan vitsin laittamisesta sinne, mutta todellinen syy oli kriittiset kirjoitukseni maamme ja EU:n ilmastopolitiikkaa kohtaan.

Sinäkin siis liikut nyt "vaarallisilla vesillä" tässä mielessä, mutta kiitos rohkeudestasi, vaikka et välttämättä ymmärrä erityisen rohkea olleesikaan.

Ilmastonmuutos on niin monitahoinen, poliittinen prosessi, että sitä ja sen lonkeroita ei kukaan voi täysin hallita. Siinä liikkuvat niin valtavat rahasummat, että niitä ei pysty ymmärtämään eikä kukaan todellista määrää tiedä.

Suomen eduskunnassa on vain yksi ilmastonmuutospuolue eli kaikki 200 samanlaisia idiootteja muka pysäyttämässä ilmastonmuutosta omalla esimerkillämme, jota kukaan ei huomaa saati, että seuraisi.

Tästä riittäisi tarinaa vaikka kuinka pitkälle, mutta suosittelen syventymään aihepiiriin. Kommenttiosiossa Puheenvuorossa suosittelen tutustumaan Matti Lehtisen linkkiin, josta saa hyvän käsityksen, millaisesta vihreästä hulluudesta oikein ilmastopolitiikassa on kysymys:

https://www.thegwpf.org/content/uploads/2017/11/TrulyGreen.pdf

Oikein hyvää Joulua ja menestystä tulevalle vuodelle!

Tapsa

22.12.2017 11.45  Marjatta

Kiitos.

En kyl todellakaan ajatellut, että rohkea olisin, kun jutun kirjoitin. Kiukkuinen minä ennemminkin olin. Olen vieläkin. Ja ihan vaan siks, että EU:n tavoitteissa, määräyksissä Suomi niiaa ja tottelee, vaikka välillä olis hanttiin lyömisen paikka. Sitten kun saadaan jostain ihan ite päättää, esim. alkoholilaki, niin sit kyllä meuhkataan.

En minä vissiin bannaukseen joudu, sillä kirjoitukseni näytti nousseen puheenvuoron karuselliin!

25.12.2017 9.52  NäinJaPalMuutakiKylält

Ärsyttänyt on muakin kaiken aikaa tämä politiikkojen asenne tässä ilmastomuutossopimuksissa sekä sen toteuttamisessa Suomessa esimerkillisesti "maksoi mitä maksoi" meille kansalaisille. Elämä pohjoisessa Suomessa on aivan eri kuin lämpimämmissä maissa. Tarvitsemme energiaa rakennusten lämmittämisiin, valoja pitkien pimeiden aikana, bensaa pitkien etäisyyksien maassa ihmisten ja tavaroiden kuskaamiseen. Igluissako olisi asuttava paksut susiturkit yllämme?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini