onk Sul kotivaraa?

Torstai 4.1.2018 klo 22.49


Äsken nostettiin jo Kymmenen Uutisissakin esille tärkeät kysymykset. Kuinka kauan selviät kotona, jos sähkön ja veden saanti katkeaa eikä viemäröintikään toimi? Että onko sitä kotivaraa?

"Nyrkkisääntö on, että ihminen voi olla kolme minuuttia hengittämättä, kolme päivää juomatta ja kolme viikkoa syömättä. Sen mukaan kannattaa elää." 

Voi olla noin, mutta kyllä minä taitaisin saada hipulin jo toisena päivänä, puhumattakaan kolmesta viikosta. Kotivaraa minul kyl on.

Uuden Suomen Puheenvuoron lukijoilla taitaa kotivara olla kunnossa, kun kukaan ei puhu eikä pukahda:

katso netti piste fi

Pitääpä palata tähän puheenvuorooni: Saavutettavuus ja yhdenvertaisuus.

Kerroin mm., että digisyrjäytyneitä 65 vuotta täyttäneitä suomalaisia on n. puoli miljoonaa. Ihmettelin, miten EU:n direktiivi heidät tavoittaa, jos ja kun ihmisten yhdenvertaisuus ja saavutettavuus pitää taata digitaalisessa yhteiskunnassa? 

Jokapäiväinen elämämme alkaa olla jos ei nyt ihan koko ajan meetoota, niin se on katso-netti-piste-fi -elämää.

Äsken luin paikallislehden uutista Kainuusta: Puolustusvoimat halutaan hätiin Kainuun sähkökatkosten vuoksi. 

Yhdenvertaisuus ja saavutettavuus ovat koetuksella silloin, kun luonto jyllää ja näyttää mahtinsa. Osa kainuulaisista on ollut ilman sähköä jo neljä vuorokautta.

Taas voin ääneen ihmetellä. Missä meillä on, tätä EU -maailmaa kun elämme, direktiivi, suunnitelma siihen,  miten toimitaan, kun tiedon välittäminen, sen saanti nollaantuu? Se voi hyytyä, jäätyä kuin Niagaran putoukset.

Mitä tehdään silloin, kun puhelin on hiljennyt ja katso netti piste fi ei toimi? Mitä Sinä tekisit?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini