tässähän tämä

Tiistai 9.1.2018 klo 12.45


Se on nyt tässä, tämä edellisessä blogissa pähkäilemäni pitäiskö -juttu.

 

RuokaKauppa ja ÄlyOstosrattaat

Puheenvuoron viimeisimmästä kirjoituksestani jäi vaivaamaan  Juha Hämäläisen kommentti, sen loppuosa: Eli ihmisten on nykyään opiskeltava koko ikänsä. En näe mitään syytä puhua digi-syrjäytymisestä vaan ihan selkeästi henkisestä laiskuudesta oppia uutta. Ei tässä ole kyse mistään tohtorintutkinnon suorittamisesta hiukkasfysiikassa.

Kyllä minä sen ymmärrän, että koko ikänsä opiskella voi, mutta että digi-syrjäytyminen olisi henkistä laiskuutta, siitä väitteestä, ajatuksesta en oikein tykkää. 

Onhan se toisaalta ihan hyvä, että ÄlyTekniikka etenee, mutta koko ajan uuden oppiminen, uusien juttujen perässä pysyminen, ei se ihan helppoa tänä päivänä ole. 

Nuorta älylaitteet eivät hämää, eivätkä ihmeemmin edes pelota, mutta vanhempi väki on uuden vempaimen edessä välillä "ihan pihalla". Ohjeitten lukeminen on kuin etikkaa joisi. Vanhempi miettii, uskaltaako sitä edes käynnistystä painaa, ettei vaan sekottaisi koko laitetta. Ja vaikka ohjeitakin lukisi, eestaa, niin silti sekottaa.

Nooh, jos lapsenlapset eivät pysty auttamaan, niin onpahan sitten ainakin huoltoliikkeillä töitä.

Mutta Lapissa se vasta kovaa porukkaa on. Lapin Kansan otsakkeissa 5.1.2018 keikkuu tieto, että älyä löytyy nyt jo ostoskärryistäkin.  Ajatelkaa! Kolmessa lappilaiskaupassa on kuutta kieltä taitavia ostoskärryjä! 

Mitä seuraavaksi, mitä tulevaisuudessa? 

Pyöriikö, toimiiko esim. huomisen RuokaKauppa robottien ja älykärryjen varassa? Onhan noita jo itsepalvelukassojakin. 

Tarvitaanko tulevaisuudessa kauppoihin enää lainkaan henkilökuntaa, aitoa ihmistä? 

Mitä jos älytekniikka menee ihan älyttömäksi? Pysynkö perässä, pysynkö rattailla? Pitääkö olla  huolissaan?


Kommentit

11.1.2018 19.48  MääVaa ?

Ne kerrat, ku olen ollu pohj.Norjassa sikäläisessä kaupassa, olis ollu tosi siistii, jos olis ollu älytekniikalla varustetut ostoskärryt opastaen minua suomeksi! Ja jippii - mun kauppareissu olis ollu pelastettu! Näin se älytekniikka olis käypää, mutta ei mummojen ja pappojen jokapäiväisessä elämässä. Tämä nykyajan älyllisyys ja älyttömyys kaikess asioiden hoidoss ja ihmiste avustamisess koton ja kylill kauhistutta moniakin. Inhimilline Ihmine on paras apuri.

11.1.2018 21.24  Marjatta

Kyllä. Jos apua tarvii, niin mukava ja auttava myymäläihminen on luksusta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini