Uusimmat kuvat

esteet pois

Tiistai 6.3.2018 klo 10:03


Jatkoa aloitteeseeni Asia: Esteettömyysasiamiehen viran perustaminen, lähtee tänään kaupunkikehityslautakunnalle.

Jatko tai kylkiäinen, ihan miten päin vaan, mutta kyse on yhdestä esteettömyydestä, esteen korjaamisesta, johon ainakin huonosti kuulevat, kuulolaitetta käyttävät kaupunkilaiset törmäävät.

Jos meillä tässä cityssä olisi esteettömyysasiamies, niin hänelle tämän asian, ehdotuksen tuuppaisin, että hoida homma kuntoon, mutta kun meillä ei asiamiestä ole, niin menkööt nyt tiedoksi ja eteenpäin tällaisena ehdotuksena ja esityksenä:

Salon kaupunkikehityslautakunta 20.3.2018
Aloite
Rahaa induktiosilmukoihin ja kannettavaan induktiosilmukkajärjestelmään
Esitän täten, että Salon kaupungin talousarvioon vuodelle 2019 varataan rahaa kaupungin kokoontumis- ym. yleisten tilojen äänentoistojärjestelmien täydentämistä induktiosilmukoin.
Olen kuullut, että jonkinlainen selvitys kaupungin induktiosilmukoiden kuntokartoituksesta on viime vuonna tehty, mutta kaikissa paikoissa silmukoita ei vielä ole.
Se, että tällaiset induktiosilmukat pitää olla, perustuu Valtioneuvoston asetukseen rakennusten esteettömyydestä.
12 §
Kokoontumistilat
Jos katsomossa, auditoriossa, juhla-, kokous- tai ravintolasalissa, opetustilassa tai muussa vastaavassa kokoontumistilassa tai yleisön palvelutilassa on äänentoistojärjestelmä, siinä on oltava induktiosilmukka tai muu vastaava äänensiirtojärjestelmä.
Lisäksi esitän, että kaupunki hankkii vähintään yhden kannettavan induktiosilmukkajärjestelmän. Sitä voisi lainata esim. kaupungintalolta käsin yleisötilaisuuksiin, johon huonokuuloinen osallistuu.
Marjatta Halkilahti
kaup.keh.ltk:n jäsen, KD sitoutumaton


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini