ei rasahtanu

Keskiviikko 15.8.2018 klo 10.26


Hyönteisleipää leivotaan myös Halikossa

 

No ei rusahtanu eikä rasahtanu.

Ihan vahingossa toissa päivänä hyönteisleipää maistoin, kun Prisman leipäosastolla eestaa surffailin ja aitoa ruisleipää hain. Hyönteisleipää oli maistiaisena tarjolla ja niin hyvän näköisenä, että en edes katsonut, mitä leipää tarjottiin, vaan jo pistin pikkupalan suuhuni. Maistui ihan ookoolta ja sit katsoin, mitä tuli maistettua. Hyvää oli, mutta en tunnistanut, että siinä hyönteisiä olisi ollut. Kaikkee kans keksivät. Tarttee meikäläisenkin olla jatkossa pikkusen tarkempi, mitä maistiaista suuhunsa napsii. Prisman leipuri ennustaa, että leipätaikinaan voidaan joku päivä ujuttaa vaikka salmiakkia. Se ei olisi mun juttu! 

Ilost nimipäivää Kaimoilleni plus tämän nimisille: Marja, Jaana, Jatta, Marjo, Marjut, Marjaana, Marjukka, Marita, Maritta, Marianne, Marianna, Marlene, Molly! 

"Kaffettaki meilt saa, mut ei hyönteis- eikä salmiakkileippä! Jotta pullan tapast kuiteski. Ehkä kaakkuuki."

Hyönteisleipää leivotaan myös Halikossa

Fazer laajensi sirkkaleipien leipomisen tällä viikolla kaikkiin myymäläleipomoihinsa.
– Pieni, rapeakuorinen ja aika neutraalin makuinen sekaleipä, arvioi Fazerin Halikon lähileipomon esimies Ilkka Lehtovaara uutuutta.
Reseptin työohjeineen on syntynyt yrityksen tuotekehityksessä.
– Toivoin, että leivässä olisi ollut sattumia, jotka olisivat rasahtaneet, Lehtovaara myhäilee.
Sirkkaleivät leivotaan muiden leipien tapaan alusta asti käsityönä myymäläleipomossa. Leivän pääraaka-aine on kotimainen vehnäjauho. Rasahduksia aiheuttavat pellavan- ja auringonkukansiemet sekä rukiinjyvät.
Sirkkajauho lisätään taikinaan lopuksi. 250 grammaa painavassa leivässä kasvatetuista kotisirkoista jauhettua jauhoa on kolme prosenttia, joka vastaa noin 70:ää kotisirkkaa.
Fazer aloitti proteiinipitoisen sirkkaleivän leipomisen viime syksynä pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Lahdessa. Ensimmäinen suomalainen hyönteisleipä on saanut paljon huomiota myös ulkomailla.

http://www.sss.fi/2018/08/hyonteisleipaa-leivotaan-myos-halikossa/


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini