miks moitteen poikasta?

Perjantai 14.9.2018 klo 18.24


Paikallislehden uutisesta tämä kopio

Halikon Armfeltin koulu lähetti heti aamulla tiedotteen kaikkien oppilaiden vanhemmille kynttilätehtaan tulipalosta. Osa koulun oppilaista asuu Iilikkeeen alueella, joka evakuoitiin tulipalon takia. – Joitain kymmeniä oppilaita ei tullut perjantaina kouluun tulipalon takia, rehtori Hannu Pölönen sanoo. Pölösen mukaan joitain koulukyytejä jäi ajamatta tulipalon takia. – Lisäksi osa kauempana asuvien lasten vanhemmista päätti, ettei lähetä lasta kouluun tulipalon takia. Koulun ilmastointi suljettiin tulipalon takia ja oppilaat pysyivät ainakin aamupäivän sisällä. Myös yksi pyöräretki peruttiin. – Olisimme kaivanneet viranomaisilta tarkempaa tietoa tilanteesta. Nyt jouduimme tekemään päätökset itse, Pölönen harmittelee.

Tätä harmittelua ihmettelen: " Olisimme kaivanneet viranomaisilta tarkempaa tietoa tilanteesta. Nyt jouduimme tekemään päätökset itse, Pölönen harmittelee."

Jos tarkoitetaan kaupunkia, niin kyllä se on omilla sivuillaan (kuka niitä pitkin päivää nyt sit vilkuileekin) Halikon tulipalo -tilanteesta infonnut ihan heti, kun se siitä tietoa on saanut.

Ensimmäinen info on annettu klo 6:53 Halikon Iilikkeessä Kailinniituntiellä palaa kynttilätehdas. Pelastuslaitos kehottaa välttämään alueella liikkumista. Alueen ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto, sekä odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä. Salon kaupunki seuraa tilannetta.

Tähänkö: "Koulun ilmastointi suljettiin tulipalon takia ja oppilaat pysyivät ainakin aamupäivän sisällä. Myös yksi pyöräretki peruttiin" .sitä viranomaisohjeistusta olisi tarvittu? 

Eikö noin toimittaisi yksittäisissä kodeissakin, jos lähistöllä palaa ja sauhua tulee? Ovet ja ikkunat suljetaan ja äkkiä suljetaankin. Jos naapurissa palaisi ja se olisi ihan lähellä, niin eiköhän paloviranomaiset toimi ihan niinkuin Halikossa tänään toimittu on. Lähellä asuvat evakuoidaan.

Halikkolainen koulu ei tulipalon naapurissa ollut, joten ihmettelen mitä tietoa ja miltä viranomaiselta koulun rehtori nyt vielä jotain tarkempaa ohjeistusta olisi tarvinnut? 


Kommentit

14.9.2018 20.02  MäTaasN

Näinhän se menee, pidetään (suur-)paloharjoituksia, joka koskee esim. koulukiinteistöä, mutta ei olla varmoja, miten toimia, j o s lähistöllä tapahtuu jotain e h k ä hyvinkin vakavaa. Sitten olisi pääteltävä, mikä nettisivu asiasta kertoo , ja kun sinne on monia pyrkimässä tiedonhakuun, niin meneekö sivu tukkoon? Olisiko ihmisille kerrottava, miten tällaisissa tilanteissa toimitaan o i k e a s s a elämässä, kun netissä ja digissä osataan mitä vaan?! Tilanne oli kamala ja kauhea, asutuksen lähellä. Muurlassa koettu 2 kertaa Solumuovitehtaan palona. Tietääkseni ei mitään panikointeja silloin.

14.9.2018 21.02  Marjatta

Juu.
En oikein ymmärtänyt miksvarten rehtori moitti viranomaisohjeistusta.

Lausahdus antaa vähän semmosen uusavuttoman kuvan, sellaisenkin, että kun joku onnettomuus eteemme paukahtaa, niin sellaisiin pitäisi olla joku suunnitelma, mitä tilanteessa pitää tehdä, miten toimitaan.

Maalaisjärkisesti koululla toimittu on. Mitä muuta tuohon nyt tarvittaisiin? En ymmärrä, en.

14.9.2018 23.58  Miimu

Koulu ei ollut ihan palon läheisyydessä. Silti oppilaita jäi kotiin. Onko tässä nyt joku informaatiokatkos jossain? Jos koulu on auki, niin oppilaiden on sinne turvallista mennä. Ja puollilta päivin pääsi evakuoidut kotiinsa, silti oppilasta joku sai vapaapäivän. Onko tässä nyt vanhempien puolelta ylireagointia vai tietämättömyyttä. Vai mitä siinä rehtorin viestissä luki? Tulkaa kouluun jos huvittaa...?

15.9.2018 10.34  Marjatta

PaperiSalkkarin kun nyt luin niin tämä viranomaisohjeistus tarkoitti ilmeisesti sitä, että vaaratiedotetta ei tullut radion kautta riittävän nopeasti. Mutta: kyllä tulevaisuudessa tuollaiset infot saisi paukahtaa kaikkien kansalaisten kännyköihin. Sitä en kyl tiedä miten se toteutettaisiin. Minulla ei esim. radio ole päällä kuin silloin kun nurmikkoa ajan. Eikä kyl pahemmin ole telkkarikaan päivän aikana auki. Facebook on yhdensortin tietotoimisto, mutta en sielläkään koko aikaa oleile. Pari kertaa päivässä yritän käydä ja aika nopeasti sit suljen senkin luukun kiinni.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini