tunteita tarjolla

Perjantai 28.9.2018 klo 23.01


"Tunteita ei ole tarjolla aina, niistä on pidettävä huolta." Noin toteaa Nanna Susi, taiteilija, joka on tuonut elämänsä taulut Salon Veturitalliin.

Kävin nyt ehtoolla näyttelyn avajaisissa. On siellä toinenkin taiteilija. Hän on kiinalainen Canal Cheong Jagerroos. 

Jos ovat Nannan värikylläiset työt erilaisissa tunnetiloissa maalatut, niin värejä löytyy myös Canalin töistä.

Naisten esillä olevat työt ovat sen verran erikoisia, että kyllä niitä katsovallekin tunteita varmasti esiin nousee. Osassa Nannan töitä tuli olo, ainakin minulle, että niitä on muokannut, niissä on mellastanut ja vauhdikkaasti onkin, innolla ja ilolla pikkuinen lapsi ja sitten on töitä, jotka ovat kovinkin totista katsottavaa. Ihmishahmot nyt ainakin. Canalin työt ovat herkempiä, mutta kyllä piti mielikuvitusta käyttää, jotta sai ulos sen, mitä taiteilija on töittensä juoneksi ja teemaksi kenties tavoitellut. No ainakin minun piti pinnistellä, enkä siltikään tiedä, ymmärsinkö puoliakaan. Siis ymmärsinkö edes sinnepäin oikein. Tuulikellojen hentoa helinää minä osassa töistä kuulin. Kuuntelin ja katselin. Voi olla, että taiteilija itse on ajatellut vallan jotain muuta. 

Mutta jospa jo siirtyisi täysin toisenlaiseen aiheeseen. Toki jonkinlaisia tunteita löytyy varmaan tästäkin. Kyseessä on tulevan maanantain valtuuston kokous ja esityslistalle nostetut asiat:

Asianro   Otsikko  Esityslista PDF-muodossa
122   Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
123   Pöytäkirjan tarkastaminen sekä tiedoksi antaminen kunnan jäsenille
124   Asioiden käsittelyjärjestys
125   Kyselytunti
126 Strategian toteutumisen seurantaraportti 1-8/2018
127 Salon kaupungin hankintapoliittisen ohjelman raportti 1-2/2018
128   Kaupungin tilojen antaminen yhdistysten käyttöön ja tiloista perittävät maksut
129 Lisätalousarvio vuodelle 2018
130 Sidonnaisuuksien ilmoittaminen tarkastuslautakunnalle
131   Eron myöntäminen tarkastuslautakunnan jäsenyydestä ja uuden jäsenen valinta
132 Saku Nikkasen ym. valtuustoaloite maksuttoman ehkäisyn käyttöönottamiseksi alle 25-vuotiaille Salon kaupungissa
133 Osmo Fribergin valtuustoaloite Vähäjoen kunnostamisesta

Niin. Että jos Sinulla on jotain sanottavaa, ajatuksia noihin edellä oleviin kohtiin, niin saapi minulle kirjuutella.

Hyvää viikonloppua!


Kommentit

29.9.2018 0.20  Marjatta

Nonnih. Heti selkis. Luin Salon Seudun Sanomien digilehdestä, mitä taiteiija Canal on ajatellut tehdessään nuo minun silmiäni ja korviani herkistelleet tuulikellot. Eivät ne tuulikelloja ole. Taitelija kertoo, että siinä kellutaan. Hänen mielestään me kaikki kellumme tässä maailmankaikkeudessa. Että tämmöttis se juttu meni!

29.9.2018 19.51  EttTämmöst meilt'päi

Vähäjoen kunnostus; onkin muutama vuosi kulunut siitä, kun "joki" siistittiin ja istutuksiakin kait tehtiin, mutta ajankuluessa olisi pitäny ehkä edes joka toinen vuosi käydä "joen" penkat läpi perkaamalla rikkaruohot ym pois. Vettä ikävä kyllä ei ole kuin muutaman kerran vuodessa enemmälti, siksi olenkin ajatellu, ett upottais joen pohjaan putken sekä pumppu toiseen päähän ja kierrätettäis sitä samaa vettä eestaa täsä vähäjoess niin näyttäis silt ett vettä piisaa. Oulussa muuten on tehty kivillä reunustetuin penkoin "joki-kanjoni" ja siihen oli tehty pieni koskikin ja vettä keskikesällä ei kovin paljoa ollu sielläkään. Voi käydä kattomass. Se on Kaupungintalon ja -puiston reunalla.

30.9.2018 16.50  Marjatta

Juu. Perkaamista tämä Vähäjoki todella kaipaa. Se on nyt LuonnonKasviPaskaruoho -alue! Ei kauniimmin voi sanoa. Mitähän ulkokuntalaiset, kun tuosta ohi ovat menneet, ovat mahtaneet ajatella? Ei ainakaan sitä visiota, joka Salolla on: Salo - joka päivä parempi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini