Salo haluaa

Torstai 1.11.2018 klo 13.30


Salo haluaa

http://www.sss.fi/2018/10/

penkasta-olohuoneeksi/comment-page-1/#comment-9436

No juu. Saa sitä haluta.  

Suunnitelmia täytyy olla, mutta kun niitä ruvetaan toteuttamaan, niin kyllä tarttee tarkkaan miettiä suunnitelmissa esillä olevien kohteiden, tarpeiden, miksi noita nyt sitten kutsuukin, kiireellisyysjärjestys. Sit pitää muistaa sekin, että on meillä muutakin kuin cityn keskusta, tuo torin ympärystä. 

Joen siistimistä pidän tarpeellisena. Kiireellisenäkin. Plus Vähäjoen x), tämän nyt LuonnonKasviPaskaruoho -alueen. Mutta esim. se, toteutetaanko siltaa Inkerinkadulta Helenankadulle, se ei ainakaan mun mielessäni ole ykkösenä ens vuoden talousarviossa. Ei välttämättä seuraavankaan. Minua se kyllä helpottaisi, kun RollaKämppäni on just niillä nurkilla, mutta ei. Ei vielä. Siinä on kaksi siltaa ihan likellä. Ennemmin rahaa pyöräteihin, jotta entisistä kuntakeskuksista pääsisi cityn sydämeen.

Joesta, torin ympäristöstä ja kevytväylistä olen kyl kirjuutellut:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2251147

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2252796

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2251147#album_selector

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2308214#album_selector

Tämäkin juttu, 26.8.2011 kirjoitettu 

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/1084291

pitää edelleen paikkaansa, paitsi Ikäkeskus Majakan kohdalla. Se on muuttanut väljempiin tiloihin. Sitä ei sensijaan ole vieläkään kerrottu, millä kyydillä (jos päivittäin haluaisi virkistymään ja kerhoilemaan) sinne ikäihminen esim. Kiikalan, Kuusjoen tai Suomusjärven kaupunginosista pääsee, jos ei enää autoa ja ajokorttia ole.

x) Vähäjoki on niin kamalassa kunnossa, että tartteekin mennä siitä oikein kuva ottamaan ja laittaa se sit tänne näytille!

Kaikesta em. mussutuksesta huolimatta toivotan lukijoilleni iloista marraskuun ensimmäistä päivää! "Lämmyne ainaki tuli takasi! Mul se soppi oikke hyvi!"

--

Tässä Salon Seudun Sanomien jutussa on hyviä kommentteja:

 

Penkasta olohuoneeksi

Salo haluaa kehittää keskusta-alueella jokirantaa viihtyisämmäksi.
Kaupunginjohtaja Lauri Inna esittää, että Salonjoen rantapuistojen viherrakentamiseen käytettäisiin 100 000 euroa vuosittain seuraavan viiden vuoden ajan.

Ajatus on hyvä. Kaupungin halki virtaava joki voisi olla harkitun ehostamisen jälkeen nykyistä houkuttelevampi paikka. Esimerkkejä löytyy muualta, sanoo Inna (SSS 24.10.).
Kovin kaukaa niitä ei tarvitse hakea: Innan nykyisessä kotikaupungissa Turussa jokiranta on kokenut viime vuosikymmeninä melkoisen muodonmuutoksen. Aiemmin keskustan ”takapihana” ollut ruma jokiranta on nykyään viihtyisä miljöö, jossa kävellään, juostaan, pyöräillään, etsitään Pokemoneja, tavataan ystäviä, istutaan ihastelemassa vuodenaikoja.
Osana jokirannan muutosta alueelle on juurtunut myös paljon kahviloita ja ravintoloita.

Salon jokirannan uudistamiseen nivoutuisi Helenansilta, joka yhdistäisi Helenankadun ja Inkerinkadun. Siltahankkeen on alustavasti ajateltu valmistuvan vuonna 2021, mutta päätöstä asiasta ei ole tehty.

Jo aiemminkin kaupungin suunnitelmissa välähdellyt kevyen liikenteen silta parantaisi keskusta-alueen liikennejärjestelyjä. Kaupungin ajatuksena on, että uusi silta ohjaisi pyöräilyä pois Turuntieltä ja Helsingintieltä, mikä parantaisi pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden turvallisuutta.
Pyöräilyn pääväyliksi on ajateltu Helenankadun ja Inkerinkadun lisäksi Mariankadulle rakennettavaa väylää ja Horninkadun pyöräilykaistaa.

Salon keskusta, jokiranta ja kevyen liikenteen väylät ovat kehityskohteita, joihin satsaaminen tuo pitkäaikaista iloa ja hyötyä.
Vaikka kaupungin taloutta joudutaan tasapainottamaan velalla, kaupungin on pakko pyrkiä päivittäisten asioiden ja laskujen hoitamisen lisäksi katsomaan tulevaisuuteen.
Viihtyisämpi jokiranta on hyvä visio, jolla on käytännöllisyyden ohella suuri vaikutus kaupunkikuvaan ja ihmisten kokemukseen siitä, millainen Salo on.

http://www.sss.fi/2018/10/penkasta-olohuoneeksi/comment-page-1/#comment-9436

Avainsanat: Salo haluaa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini