tietoa asukkaille

Maanantai 10.12.2018 klo 12.47


Taisin laittaa tähän väärän infon. Että olisi ollut toinen kerta, kun Kaupunkitiedotetta valtuustossa esille nostin. Kyllä nyt oli ainakin kolmas kerta. Tätä edeltävä kerta oli viime vuonna ja sitä edeltävä on ollut vuoden 2016 talousarviokokouksessa. 

No oli kuin oli, vuonna 2017 tiedotetta saatiin koteihin yhteensä yhdeksän kertaa ja jos ja kun olen ihmisten mietteitä tiedotteesta kuullut ja kuunnellut, niin tuolla määrällä pärjättäisiin. Painettu tiedote palvelee nettiä käyttämättömiä, mutta myös kaupungin alueella toimivia lukuisia yhdistyksiä ja järjestöjä. 

Salossa viestinnän tehtäväksi on kirjattu, että se tukee kaupungin perustehtävän ja vision toteutumista välittämällä tietoa kaupungin asukkaille ja muille sidosryhmille sekä edistämällä ja ylläpitämällä kaupungin hyvää mainetta ja tunnettuutta.

Netin käyttöön tottunut ei ilmeisesti osaa edes kuvitella, miten pimennossa netitön kaupunkilainen on, jos ei esim. Kaupunkitiedotetta eteensä saisi. Kaikille ei tule enää edes paikallislehteä. Kaupunkitiedote informoi edes jotain siitä, mitä palveluja meillä on saatavana ja mitä kaupungissa tapahtuu joko kaupungin tai eri yhdistysten järjestämänä. Upouudelle kaupunkilaiselle (uusia asukkaitakin sentään vielä tulee) tiedote on kuin kädestä tervehtisi: olet tervetullut Saloon, katso mitä meillä on ja mitä meillä tapahtuu!

Lehden toimittamista jotkut pitävät kalliina. Jaa-a. Menee sitä rahaa moneen sellaiseenkin, joka ei kaupunkilaista kosketa millään tavalla. Ja miten se menikään? Salon Seudun Sanomien toimittaja Käiväräinen totesi (SSS 5.12.2018), että kymmenien miljoonien menoerät menevät läpi nuijan kopautuksella, mutta kymppitonnin "taskurahoista" väännetään kättä kolme varttia. 

Jos tiedotteen määrää ei kokouksessa olisi nostettu kuudesta yhdeksään, niin oli minulla eriävä mielipidekin valmiina. Tätä en sit tarvinnut: Kuudella numerolla vuoden aikana ei pystytä toteuttamaan sitä, mitä kaupunki on määritellyt viestinnän tehtäväksi. Nettiä käyttämättömät saavat tietoa liian harvoin. Myös yhdistysten ja järjestöjen toiminta kärsii. Niiden pitäisi tietää tapahtumistaan pitkälti etukäteen ja jos eivät siihen pysty, niin ne joutuvat käyttämään paikallislehtiä. Niissä ilmoittaminen maksaa ja se voi joillekin yhdistyksille tuottaa jopa taloudellisia vaikeuksia.

Kiitos Teille, jotka valtuustossa punaista nappia painoitte (kuuden numeron kannattajat painoivat vihreää, minun ehdotukselleni punaista). 

Nyt toteutuu pienimuotoisesti jotain kaupungin arvoistakin: asiakaslähtöisyys, rohkeus, vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus.

https://indd.adobe.com/view/49552cf9-10c7-4eea-8cda-28a82cd8b91c


Kommentit

10.12.2018 14.53  MäTaaSTääll

Tosi asiasta kirjoitat ja n i i n oikein. Monet ilman netti-yhteyksiä, monet ilman päivittäistä SSS:ää. Lukevat Salonjokilaaksoa, mutta ei sitäkään jaeta kyläteiden varsilla asuville. Kaupunkitiedote o n monille se, josta kaupungissa toimivista yhdistyksistä yms:sta saa tietoa, milloin ja missä kokoontuvat.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini