toimittajan yhteenveto

Maanantai 18.2.2019 klo 22.36


No hyvä, minun ei tartte selittää, mitä illalla päätettiin.

Tässä Salon Seudun Sanomien toimittajan yhteenveto kuapunginvaltuuston ylimääräisestä kokouksesta 18.2.2019 ja huomenna toivon mukaan näkee kokouksen nauhoituksen kaupunginvaltuuston sivustolta löytyvästä linkistä.

Tilapäinen valiokunta alkaa selvittää Salon hallintosotkua

https://www.sss.fi/2019/02/tilapainen-valiokunta-alkaa-selvittaa-salon-hallinsotkua/

Salon kaupunginvaltuusto päätti maanantaina nimetä tilapäisen valiokunnan miettimään apulaisoikeusasiamiehen huomautuksista aiheutuvia seurauksia.

Tilapäinen valiokunta alkaa selvittää sotkua, jonka eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen huomautukset ovat aiheuttaneet Salon kaupungin hallinnossa.
Kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina valiokuntaan valtuuston puheenjohtajan Juhani Nummentalon (kok.), valtuuston varapuheenjohtajat Leena Ahonen-Ojalan (sd.), Ilkka Uusitalon (kesk.) ja Heikki Tammisen (ps.) sekä valtuutettu Sari Pesosen (vihr.).
Valiokunnan puheenjohtaja on Nummentalo ja varapuheenjohtaja Ahonen-Ojala.

Valiokunnan työlle ei asetettu aikataulua.
– Kokoonpano on kompakti, joten se saadaan helposti kokoon. Tarkoitus on edetä mahdollisimman ripeästi, sanoo Nummentalo.
Hän kertoo aloittavansa valmistelut valiokunnan sihteeriksi nimetyn henkilöstöjohtaja Christina Söderlundin kanssa tiistaina .
– Asiassa auttavat myös Kuntaliiton ja Kuntatyönantajien asiantuntijat.

Salon kaupunginvaltuuston maanantaista päätöstä oli valmisteltu Kuntaliiton ja Kuntatyönantajien lakimiesten avulla. Kuntaliiton lakimies Annaliisa Lehtinen pitää Salon tilannetta hyvin poikkeuksellisena.
– Myös apulaisoikeusasiamiehen moitteet olivat poikkeuksellisen raskaat kunnan kannalta, hän sanoo.

Eduskunnan apulaisoikeusmies antoi tammikuussa Salon apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelälle ja kaupunginhallitukselle huomautuksen lainvastaisista menettelyistä.
Huomautusten taustalla on kaksi eri tapausta. Toisessa on kyse siitä, että kaupunki ei ole vastannut asianmukaisesti kantelijan tiedusteluihin ja tietopyyntöihin. Toisessa tapauksessa kesti melkein kolme vuotta ennen kuin apulaiskaupunginjohtaja teki päätöksen vahingonkorvauksen maksamisesta. Kaupunki vastasi apulaisoikeusasiamiehen selvityspyyntöihin vasta muistutusten jälkeen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini