muistellaanko?

Torstai 21.2.2019 klo 15.03


Tätä juttua https://yle.fi/uutiset/3-5082556 en hakenut, mutta kun se kerta esiin netissä tuli, niin anti mennä. Kannattaa lukaista ja miettiä, miten meillä nämä vanhusasiat ovat tänään, tässä ja nyt v. 2019!

Salo kehittäisi vanhusten kotihoitoa

Salo pyrkii tekemään kotihoidosta vanhustenpalvelujensa päätuotteen. Tavoite sisältyy sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyyn tulevaan vuoteen 2020 ulottuvaan kehittämisohjelmaan.

Teksti-TV Turku

Vanhuspalveluiden johtaja Hannele Lyytinen perustelee valintaa asiakkaiden mielipiteillä.

- Haastattelujen perusteella vanhusten suurimpana toiveena on asua kotona niin pitkään kuin mahdollista. Keskimääräisesti voidaan todeta myös, että kunnan kannalta kotihoito on taloudellisesti kannattavampi vaihtoehto. Monet asiat tukevat kotona asumista.

Lyytisen mukaan säännöllinen kotihoito eli ne asiakkaat, jotka vaativat enemmän hoitoa, pitää jatkossakin olla kaupungin omissa käsissä. Kevyemmissä hoidoissa tullaan yhä enenevässä määrin hyödyntämään yksityistä sektoria palvelusetelien avulla.

Salon 75 vuotta täyttäneestä vanhusväestöstä noin 10 prosenttia eli reilut 750 henkilöä kuuluu kotihoidon piiriin. Kymmenen vuoden päästä luvun tulisi olla 12 prosenttia. Tavoite vaatii noin 40 uuden työntekijän palkkaamista. Nykyisin kotihoidon palveluksessa on noin 200 työntekijää. Tavoite ei sovi yhteen kaupungin laajemman strategian kanssa, jossa henkilökuntamäärää on tarkoitus supistaa.

- Vanhusten määrä on kasvussa ja meidän kuuluu järjestää palvelut. Kyllä se silloin vaatii resurssejakin, painottaa Hannele Lyytinen.


Kommentit

21.2.2019 23.03  Kylilt Kuulu

Suurin toive asua kodissaan niin pitkään kuin mahdollista on iäkkäiden ns. sanonta, kuitenkin varsin moni menisi hoivakotiin, jos vain saisi kaupungilta paikan. On monia, jotka pelkäävät olla yksin mökissään ilman lähinaapureitakaan. Kuitenkaan heillä ei ole varaa lähteä mökistään paljon maksavaan hoivakotiyksiöön. Tää jäi ny keske mutt toisell kertta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini