Uusimmat kuvat

Miten olisi Ämmätouhu?

Perjantai 12.4.2019 klo 9:20


Sainpas aiheen Ämmätouhulle! Jos rakentaminen on Äijätouhua, niin nyt tarvittaisiin lujaa Ämmätouhua patistamaan rakentamiseen riittävät aikavälit eri työvaiheille. 

Uuteen Suomeen tuuppasin tämmösen jutun:

Rakentaminen on Äijätouhua!

Tulihan se sieltä! Rakentaminen on Äijätouhua!

Tämä uutinen järkytti minua ja saisi järkyttää nyt muitakin: Kotkassa kolme vuotta sitten rakennetussa koulussa oireillaan taas.

Kun koulua rakennettiin, niin rakentajat ovat kuulemma tehneet kaikkensa, jotta sisäilmaongelmia ei tulisi. Ja nyt niitä kuitenkin tuli.

Miksi?

Taitaa syy löytyä tästä Ympäristölaboratorioverkosto Eurofinsin erityisasiantuntija Mikko Saaren yhteenvedosta:  Työmailla touhu on äijäjuttua, halkipoikkipinoon. Siellä on ollut perinteisesti ja on edelleen sitä porukkaa, joka ei jää nysväämään vaan hommat on saatava eteenpäin. Se vaatisi enemmän valvontaa, että kaikki toteutuisi siten kuin paperilla.

Tuon suuntaista olen minäkin kuullut: Hommat on saatava eteenpäin! 

Uuden tulevan hallituksen ohjelmaan saisi nyt yhdeksi tarpeeksi nostaa rakentamista koskevien säännösten ja määräysten tarkistamisen. On Ympäristöministeristön töitä. Ei näköjään riitä, että yritetään patistaa rakennusaineiden ja -tuotteiden sekä rakennusosien ym. suojaamiseen koko rakentamisen ajan, jos ei tiedetä tai ymmärretä eri materiaalien yhteensopivuutta. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini