Uusimmat kuvat

kurttuisia ruusuja

Lauantai 1.6.2019 klo 13:52


Kun kirjoittaa vaikkapa vanhustenhoidosta, niin eipä juur kommentteja tipu. Oiskohan vika siinä, että otsake on ollut olematon??

Tässä ei ilmeisestikään ole ollut: Euroopan komissio määrää mitä pihallasi kasvaa!

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276794-euroopan-komissio-maaraa-mita-pihallasi-kasvaa

Olen sohaissut ja jopas löytyy mielipiteitä. Monenlaista. Kiitos näistä.

Euroopan komissio määrää mitä pihallasi kasvaa!

Kylmää kyytiä kurtturuusuille: kurtturuusu on haittalaji

Kun päätöksen, määräyksen antaa Euroopan komissio, niin tottahan toki Suomi sitä kirjaimellisesti noudattaa. Että pahimpia vieraslajeja, hushus, täydellinen haittakasvi, hushus, pois nurkista, pihoilta, puutarhoista ja teitten varsilta. 

Kurtturuusua ja sen valkokukkaista muotoa ei siis saa enää päästää ympäristöön eikä tuoda Suomeen EU:n ulkopuolelta, ei myöskään toisesta EU-maasta, ei välittää, ei myydä tai muuten luovuttaa. Kurtturuusun kasvatus on kiellettyä kolme vuoden siirtymäajan jälkeen 1.6.2022.

Jään nyt vaan miettimään, että mitenkähän Azoreilla asuvat suhtautuisivat, jos heille tulisi määräys, että kaikki saarten hortensiat pitää hävittää. Niitä siellä on. Ja paljon. Jos oikein muistan, niin joku sen sinne alunperin vienyt on. Ei se alkuperäiskasveja ole. On kuitenkin vuosien varrella levinnyt ja noteerattu kauniiksi, jopa niin kauniiksi, että se on tällä hetkellä saarten tunnuskasvi. Kaunis on, mutta pahanmakuista esim. lehmien suussa. Miksei sille anneta tappotuomiota?

En tiedä, mutta aika järjettömänä touhuna pidän nyt viimeisintä uutista kurtturuusun hävittämisestä. 

 


Kommentit

4.6.2019 21:57  YksPaikalline

Olen monesti todennu samaa, että jos kerrota ihmisen, iäkkään tai sairaalloisen, huanost kohtelust ja ettei hoito olla saattu, ei paljo kannanottoi tule, ei ainaska myötätuntost. Mutt jos elukoill jotta sattu, nii kyll on pualestpuhuji ja hoitoo huutaji. Sama, jos ihmiste kotitalot jouruta purkama moottortiän tai junaradan tähde, nii harvaa semmone kiinnosta, ei puhettaka pualustamisest. Mutta jos liito-oravan pesäst/pesist on jotta näyttö, kyll adressit kerä nimi. Ja vieraslajei ova kasvit,tänne tulleet omi teitäs, kuitenkin luannos kaunei.( Vieraslajei on kyll muitaki ku kasvei). Pyyhi pois jos on liia paha.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini