Uusimmat kuvat

uudistamisen tarvetta

Torstai 7.11.2019 klo 13:04


Tulevassa valtuuston kokouksessa 11.11.2019 on esillä kaupungin henkilöstöorganisaation uudistaminen. Miksi näin, se on esityslistassa selitetty.

Kovin selkeänä en esitystä, enkä taustoitusta pidä, vielä vähemmän tätä kuvaa. Nykyistä tilannetta kuvaa tämä. Olisi noita eri lokeroita nyt pikkusen enemmän (jos kerta uudistamisesta puhutaan) voinut avata ja otsakkeitakin vähän tarkemmin miettiä. 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan alla on mm. vanhuspalvelut. Monissa kunnissa käytetään tässä kohtaa otsakkeena joko ikäihmisten palvelut tai ikääntyneiden palvelut. Kuntaliitto puhuu iäkkäiden palveluista, myös sosiaali- ja terveysministeriö.

Vanhuspalvelut on minun silmissäni liian suppea nimike. Minusta tyylikkäämpää olisi, jos käyttöön otettaisiin Kuntaliiton ja sosiaali- ja terveysministeriön käyttämä linjaus. Em. palveluja johtavan nimikkeen osalta sormi kyl menee suuhun. Että onko se vanhuspalveluiden johtaja tai esim. vanhustyön johtaja? Jälkimmäinen olisi fiksumpi, mutta voisihan tuo olla vaikkapa iäkkäiden palvelualuejohtaja.

Tunnen vanhuksia, jotka eivät siitä sanana tykkää. Ennemmin he haluaisivat, että heistä puhuttaisiin iäkkäinä ihmisinä. Yks tykkää, että vanhus on vasta, kun 90 täyttää ja toinen, että kyllä se alamäki ja vanhuus alkaa, kun täyttää 70 v. No, jos oikein, oikein tarkkoja ollaan, niin iäkkäitähän he kumpikin ovat. Sana iäkäs ei mikään paha ole. Sitä minä käyttäisin.

Mitä vielä tulevasta organisaatioehdotuksesta?

On tässä jotain: vaihtakaa nyt ihmeessä järjestystä opetuslautakunnan alla!! Ensin pitäisi olla varhaiskasvatuspalvelut, sitten perusopetus ja nuoriso ja sitten lukiokoulutus, ei siis noin kuin mitä nyt esitetty on.

Koko kokonaisuutena ajattelen niin, että jos organisaatioa uudistetaan, niin se kaavio ja kuvio, jota tavallinen kaupunkilainen  palveluja tarvitessaan esiin hakee, sen pitää olla todella, todella selkeä ja kertoa, mitä mikäkin lokerikko sisällään pitää. Tuleva esitys ei sitä tee. Minä heittäisin kaavion uudelleen valmisteltavaksi. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini