Uusimmat kuvat

vetoa ja pitoa

Tiistai 10.12.2019 klo 21:27


Näilläkö sitä veto- ja pitovoimaa tähän cityyn haetaan?

En usko, en!

Salossa esitetään ennen näkemätöntä koulujen ja päiväkotien lakkautuslistaa

https://www.sss.fi/2019/12/salossa-esitetaan-ennen-nakematonta-koulujen-ja-paivakotien-lakkautuslistaa/

Yleisö valppaana.

Mutta auttaako se?

Yleisötilaisuus kyseenalaisti heti koululakkautusten mielekkyyden: Imagohaittaa ja syntyykö todellisia säästöjä


Kommentit

11.12.2019 11:52  A.P

No mikäs olisi sinun ratkaisu? Tosiasia on lasten raju väheneminen, jos palvelut halutaan pitää, pitäisi kunnallisveroa nostaa, olisiko 25% ehkä se taso, jolla palvelut pystytään pitämään nykyisellä tasolla. Olisiko se parempi veto- ja pitovoima? Ikäviä uutisia, mutta rakennemuutosta on vaikea pysäyttää ja toimintoja karsittava. Oma mielipide on, että nyt pitäisi panostaa kuitenkin jäljelle jäävään verkostoon ja tehdä sitä kautta Salosta haluttavan asuinpaikan.

11.12.2019 13:07  Marjatta

Jaa-a.

Olen näillä sivuillani ihan varmasti kouluistakin kantaa ottanut. Koulut voisivat mm. ja esim. olla monitoimipaikkoja.

Jos Salo esittää olevansa äly -kaupunki, niin pienissä kouluissa joitakin koulutunteja voisi järjestää etäkoulutuksena. Eli ei kaikkia oppitunteja varten tarvitsisi olla "moniosaaja" -opettajia.

Kuntaliitos ei tälle citylle mikään hyvä ratkaisu ollut. Miten esim. Kustavin kunta pärjää? Kannattaa kurkistaa po. kunnan kotisivuille.

Salossa päätöksenteko on ollut niin lasten koulujen ja päiväkotien kuin vanhusten hoidon ja hoitopaikkojen osalta niin niin poukkoilevaa, että en ihmettele, miks ihmiset muuttavat pois.

Eikä kaikkeen ei tartte tunkea sanaa rakennemuutos tai syntyvyyden lasku tai mitä nyt milloinkin perusteiksi esitetään.

11.12.2019 13:23  Maaseudun asukas

Ehkä se onkin Salon virhe, että pyrkii kärkihankkeidensa lisäksi olemaan älykaupunki ja kaikki pitäisi olla suurta ihan kouluja myöten. Se ei edistä yhteisöllisyyttä, jota pienessä kunnassa on. Monet jäävät pois kyydistä ja jalkoihin, oppilaistakin. Onko ihme, jos Salossa huumeongelmakin on. Oliko kuntaliitos virheliike, vaikka kuntaselvittäjä niin sitä v. 2008 hehkutti?
Suomen kunnista mm. pikkuinen Kustavi porskuttaa yhä ja väkiluku kasvaa. Kolme vuotta sitten kuulin yhden kustavilaisen sanovan, että me ei ikinä liitytä mihinkään. Ja silti ovat pärjänneet. Salossa maaseutu käytännössä palveluista tyhjennetty. Ei tarvii ihmetellä, jos osa asukkaista ei ole tyytyväinen kaupungin toimintaan. Sitten vasta kaupunki voi olla parempi huomenna, jos kaikki asukkaat voivat hyvin. Ja entä kaupungin hiilijalanjälki pitkien kuljetusten seurauksena!?

11.12.2019 13:39  Marjatta

Niinpä niin. Ne kuljetukset! Saastettakin syntyy!

Tunnin junasta kyllä tohkataan, mutta ei välitetä siitä, millaisiin koulukuljetusaikoihin lapset määrätään!

11.12.2019 15:02  A.P

Kuntaliitos oli hyvä tai huono ratkaisu, sitä ei pysty mitenkään selvittämään, koska olosuhteet muuttuivat sen jälkeen Salossa radikaalisti. Se, että Nokia onnistui tuhoamaan itsensä lähes totaalisesti, on vaikuttanut paljon enemmän Salon tilanteeseen kuin mitkään liitokset. Nokia toi seudulle työtä ja rahaa, sitä menetystä ei mitenkään pysty korvaamaan takaisin. Nämä lakkautuspäätökset ovat pitkälti seurausta tästä rakennemuutoksesta. Nyt Salo on tavallaan rakennettava uusiksi ja rakenteet joudutaan uusimaan. Epäilen vaan, että työryhmän esityskään ei riitä vaan konsultin tekemä selvitys on lähempänä totuutta. Varmaan päättäjätkin tämän tietävät, mutta eivät tiedä miten tulisivat uudelleen valituiksi, jos konsultin ehdottamaan malliin päätyisivät. Salolla on sijaintinsa puolesta kuitenkin hyvät mahdollisuudet pärjätä tulevaisuudessa vaikka nyt tekeekin kipeää. Kaupungin pitää vaan trimmata itsensä kuntoon ja tehdä radikaalejakin ratkaisuja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini