Salo -city ja sen koulut

Perjantai 13.12.2019 klo 15:33


 

Salo -city ja sen koulumaailma.

Salossa esitetään ennen näkemätöntä koulujen ja päiväkotien lakkautuslistaa

https://www.sss.fi/2019/12/salossa-esitetaan-ennen-nakematonta-koulujen-ja-paivakotien-lakkautuslistaa/

Yleisötilaisuus kyseenalaisti heti koululakkautusten mielekkyyden: Imagohaittaa ja syntyykö todellisia säästöjä

https://www.sss.fi/2019/12/sss-suora-kello-18-miten-kaupunkilaiset-vastaavat-yleisotilaisuus-salon-koululakkautussuunnitelmista/

Salon päättäjillä riittää kouluesityksissä pureskeltavaa

https://www.sss.fi/2019/12/salon-paattajilla-riittaakouluesityksissa-pureskeltavaa/

Kouluesitys tyrmistyttää Salon kylissä

https://www.sss.fi/2019/12/kouluesitys-tyrmistyttaa-salon-kylissa/

Eikö niitä kouluja nyt voisi uusien asukkaiden veto- ja pitovoimana pitää ja säilyttää ja ottaa tarpeen mukaan käyttöön mallia Kannuksesta? Eikös tätä cityä joksikin äly -kaupungiksikin yritetä mainostaa? Tässä sitä älyä olisi: 

 

Kuuleeko Lapinjärvi, kysyy opettaja oppilailtaan 500 kilometrin päässä – ainutlaatuinen videokokeilu pelasti kyläkoulun pienessä Kannuksen kunnassa

Poikkeuksellinen mobiilikoulukokeilu pelasti kyläkoulun Kannuksessa. Oppilaiden opetusvastuu siirtyi viidensadan kilometrin päähän Lapinjärvellä sijaitsevalle koululle.

https://yle.fi/uutiset/3-10498006


Kommentit

14.12.2019 18:49  Marjatta

Tässä uutisletkassa: "Salossa esitetään ennen näkemätöntä koulujen ja päiväkotien lakkautuslistaa" on kommentti, joka virkamiesten ja päättäjien kannattaa lukea muutaman kerran. Minun tämä kommentti ei ole, mutta rohkenen sen tähän kopioida:


"Tuleva salolainen?
Lapsi asuu Turun kantakaupungissa, käy pientä mukavaa koulua jossa ala-asteella jo mahdollisuus kielivalintaan. Koulumatka sujuu reippaasti kävellen kymmenessä minuutissa. Hetki lepoa ja välipalaa ja läksyjen kimppuun. Toinen lapsi asuu naapurissani maalla. Koulubussi tulee 7.10 ja vie lapsen useiden kiemuroiden jälkeen kouluun jossa tunnit alkavat kello 9. Kello 15 lähtee koulubussi takaisin koululta, noin 16.20 lapsi on kotona. Linja-auton kuljettaja herättelee lasta kotipysäkin kohdalla, onneksi on tuttu kuljettaja.
Väsynyt, nälkäinen. Välipala, lepo ja läksyjen kimppuun. Koska ulkoilua, harrastuksia? Koulupäivä pitempi kuin aikuisten työpäivä ja läksyt päälle. Kertoo samassa bussissa kulkenut nimimerkki, silloinen kouluterkkari samasta koulusta.Tasa-arvoista koulunkäyntiäkö? Samat mahdollisuudet koulunkäyntiin, puhumattakaan ainevalinnoista, kunhan nyt jaksaisi koulupäivät?"

14.12.2019 18:55  Marjatta

14.12.2019 18:53 Marjatta
Tuohon sopii huonosti päättäjien toohotus mm. tunnin junasta. Sen mukaan työssä käyvien aikuisten pitää äkkiä päästä tästä tohon, mutta koulua käyvien lasten osalta se ei olekaan näköjään niin tärkeää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini