Uusimmat kuvat

murheita

Lauantai 21.12.2019 klo 13:32


"Hoito lähtee asiakkaiden tarpeista." Niinpä niin. Mutta. Ei aina mene niinkuin luvataan. Salon Seudun Sanomat on nostanut esille vinon pinon murheita salolaisesta vanhustenhoidosta: 

Vanhusten hoivan laatu huolestuttaa Salossa omaisia. He kertovat tapauksista, joissa vanhuksen on tehtävä tarpeensa vaippaan, kun apua vessakäyntiin ei ole tarjolla, joissa hammaslääkäri esittää terveiden hampaiden pois vetämistä, koska suuhygieniasta ei huolehdita ja joissa vanhusta makuutetaan sängyssä koko päivä. Nimettöminä pysyttelevät salolaiset pelkäävät, että asioiden käsittely omilla nimillä voisi johtaa heidän omaistensa ”vielä huonompaan” hoitoon.

https://www.sss.fi/2019/12/hoito-lahtee-asiakkaan-tarpeista/

Salon vanhuspalveluiden johtaja Salla Lindegren kannustaa ottamaan asiat puheeksi. No juu. Mitä muuta virkamies voi sanoa? Valitettavasti monen kohdalla tilanne on todella se, että eivät ihmiset niin vaan uskalla. Moni kertoo kokemuksistaan vasta sitten, kun oma omainen on jo kuollut.

Tähänkin voi todeta, jotta no juu: 

Omaiset toivovat Salon päättäjien ja esimerkiksi vanhusneuvoston jalkautuvan hoitopaikkoihin tarkistamaan, millaista niissä elettävä todellisuus on.

mutta kyllä live -tilanteisiin saisivat silloin tällöin, ennalta ilmoittamatta mennä ja piipahtaa myös vanhustemme asioita valmistelevat.  

”Toiminnan pitäisi olla läpinäkyvää.” 

on hyvä pyyntö. Minun mielestäni tuo on selvä pyyntö. Ei mikään toive!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini