Uusimmat kuvat

sitä saadaan, mitä tilataan!

Lauantai 18.1.2020 klo 20:27


Näin me yks päivä Salon Seudun Sanomista luimme: "Rakennukset ovat siinä kunnossa, että niitä ei kannata enää saneerata, todetaan ympärivuorokautisen hoidon kiinteistöistä tehdyssä selvityksessä."

Nooh, minä plarasin Salon kaupungin vuoden 2018 tilinpäätöstietoja (2019 tiedot ovat tähän aikaan vuodesta vielä työn alla), mitä siellä on kerrottu vanhusten paikoista ja lähinnä hoitolaitoksistamme. Eipä juur mitään! Vai missä näkyy, että joku olisi tsekannut, missä kunnossa hoitolaitokset ovat?

Ei löydy kuin tämmöstä: Kehitetään ympärivuorokautista hoitoa, tilinpäätös s. 151 tai s. 152 Riskit ja epävarmuustekijät / Palvelualueen merkittävimmät riskit: • Taloudellinen tilanne estää toiminnan kehittämisen entistä laadukkaammaksi • Taloudellinen tilanne heikentää merkittävästi kasvavaan palvelutarpeeseen vastaamista • Henkilökunta on ikääntynyttä ja sairauspoissaolot ovat lisääntymässä kasvavan työmäärän ja yhä haasteellisemman asiakaskunnan johdosta • Salon kaupungin vaikutusmahdollisuudet soteuudistuksen valmistelussa jäävät vähäisiksi

Eipä näy mitään erityistä tässäkään: Käyttösuunnitelma vuodelle 2020, sosiaali- ja terveyslautakunta.

Kovin äkkiä ja yllättäen näitä ongelmia eteemme tässä kaupungissa tupsahtaa, olivat paikat sitten lasten, nuorten tai vanhusten. Kertonee sen, että yhteistoimintaa eri toimialojen kesken ei ole, mutta kun joku kohde, joku paikka pitää saada pois päiviltä, silloin kaupungin tilapalvelut on valppaana ja kertoo lausunnon pyytäjälle/tilaajalle sen, mitä se toivoo.

Tammikuun alussa yllä mainittu lehti julkisti vanhusten hoitolaitosten lakkautuslistan. Hyvä, että julkisti, sillä sote -lautakunnan pöytäkirjasta sellaista tietoa ei tavalliselle kaupunkilaiselle näytetä. Varhaiskasvatuksen sekä perusopetuksen  ym. muutoksista sensijaan löytyy paljonkin infoa, ja varsinkin jos ja kun jaksaa kahlata läpi oppimisympäristöselvityksen, sen toisen vaiheen. Ja onhan tätä asiaa paikallislehtikin ihan kiitettävästi esillä pitänyt.

Salon kaupungin slogan voisi olla: sitä saadaan, mitä tilataan! 


Kommentit

18.1.2020 20:38  Marjatta

Laatua meiltä kyllä löytyy. Ainakin vanhuspalveluille: "Vanhuspalveluiden laatujärjestelmälle myönnettiin 16.3.2018 toinen SHQS-laaduntunnustus numero 112/2018, joka on voimassa 15.12.2019 asti."

Nooh, tuosta tunnustuksesta, palkinnosta Salo -city maksaa ihan itse: Alviton hinta vuonna 2014 oli 11 109,86 euroa. Viimeisintä hintaa en tiedä, mutta kai se vähän enemmän on kuin tuo.

Ja mistäkö tuon 2014 hinnan tiedän? Tiedän sen siitä, että kysyin asiaa valtuuston 6.10.2014 kyselytunnilla ja silloinen kaupunginjohtaja Rantakokko vastasi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini