Uusimmat kuvat

mitä luvattiin? mitä saadaan?

Maanantai 10.2.2020 klo 13:58


Kun tätäkin selvitystä edelleen Salo -sivustoilla esillä pidetään

Salon seudun kymmenen (10) kunnan kuntajakoselvitys

HALLINNON JA PALVELUJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUS

https://www.salo.fi/attachements/2018-11-12T10-18-4770.pdf

(toki hyvä, että pidetään) niin nykykohinassa, kun vähän kaikkea esitetään lakkautettavaksi, kannattais virkamiesten ja päättäjien lukea läpi nämä lupaukset:

2.3. Palvelujen kehittämistavoitteet

Uuden kunnan palvelujen kehittämistavoitteena on:

1. Järjestää lähipalvelut kuntalaisten lähellä taajamissa ja kylissä vahvistamalla sillä tavoin näiden alueiden elinvoimaisuutta ja asumisviihtyvyyttä. Lähipalveluissa korostuvat erityisesti lasten päivähoito, perusopetus (1-6 lk.), lähikirjastot, lähiliikuntapaikat, terveyspalvelut, palveluliikenne, kotipalvelut, vanhusten kotihoito ja vanhusten palveluasuminen.

2. Järjestää keskitettävät hallintopalvelut ja suurta väestöpohjaa vaativat palvelut monipuolisesti ja laadukkaasti.

3. Vahvistaa ennaltaehkäiseviä palveluita, jotta kunnan asukkaiden hyvinvointi ja elämisen laatu sekä palveluiden kustannukset olisivat hyvässä suhteessa keskenään

--

Kylät ja taajamat. Jaa-a.

Noista eivät muutamat virkamiehemme taida kovin paljon välittää. Ovatko edes kaikissa osissa tätä isoa kaupunkiamme käyneet?

Joku tietysti toteaa nyt, että ei yli 10 vuoden takaisesta sopimuksesta tarvitse enää välittää tai että säästöjä on löydettävä, jos ei muutoin, niin palveluja vähentämällä, mutta-mutta: kyllä tätä vähentämislinjaa on vedetty koko ajan ihan kuntaliitoksen alusta lähtien.

Ainakin vanhustenhoitoa seuranneet tietävät, missä ja mitä palvelua enää jäljellä on! Jossain vaiheessa kaupunginhallitus merkkasi tuloskorttiinsa, olisko ollut vuosi 2014, että laitospaikkojemme määrä on alle maan keskiarvon. Keskiarvoa halutaan jatkossa alittaa vielä tuostakin, jos paikallislehden julkistamat tulevaisuuskuvat toteutetaan: Kukonkallio ja Hintta valmistaudutaan sulkemaan.

Ei hyvältä näytä ei! Tarttis varmaan ehdottaa, että osa tästä suurSalosta vetäis brexitit! Muurla, Pertteli, Suomusjärvi ja Kiikala voisivat ihan hyvin olla oma kokonaisuutensa!


Kommentit

10.2.2020 14:32  mummo maalta

Joku on SSS:n sivustoilla todennut: "Syntyvyys kun aika huono mittari ennusteille. Muuttoliike ratkaisee. Esimerkiksi Teijon alue on viimeisen viiden vuoden toinen niistä kahdesta alueesta, missä on ollut kasvua 0-9 vuotiaiden lasten määrässä (data löytyy salo.fi sivuilta) ja ei lähellekään kaikki siellä ole syntynyt."

11.2.2020 8:55  Mumski

Hallinnon- ja palvelujen järjestämissopimuksessa aikoinaan sovittiin ja luvattiin paljon. Eräänlainen konsultti se kuntajakoselvittäjäkin oli. Yhdistymisestä piti pitemmällä aikavälillä kertyä sästöä, mm. 120 kaupungin työntekijän piti vuodessa eläköityä, vaan kuinkas kävi. Väki senkuin lisääntyi... Ja suuri virhe oli ottaa kaikki Salon entiset virkamiehet päälliköiksi, jos yritettiin vähänkin esittää sujuvoitavaksi toimintaa, niin vastaus oli aina: "Näin oin ennekin Salossa tehty". Siinä tapahtui kuten fuusiossa yleensä, kun pienemmät saadaan pois, niin niitä ei enää tarvii kuunnella, vaan tehdään kuten isompi määrää...

11.2.2020 12:55  Marjatta

Kiitos. Samaa mieltä olen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini