Uusimmat kuvat

ihmettelen, ihastelen, toivoisin

Sunnuntai 1.3.2020 klo 17:39


https://www.sss.fi/2020/02/sss-kysyy-mita-mielta-olet-salon-keskustan-ilmeesta-missa-ovat-lempi-ja-inhokkipaikkasi/

Salon keskustan ilme puhuttaa säännöllisesti kaupunkilaisia. Voisiko rapistuville julkisivuille tehdä jotain? Onko jokiranta arvoisessaan kukoistuksessa?

Toisaalta monilla on myös suosikkipaikkansa keskustassa. Torista puhutaan ylpeydellä, mutta mistä löytyvät keskustan muut helmet?

Kerro meille, mitä mieltä olet Salon keskustasta. SSS:n toimitus hakee vastaukset lukijoita askarruttaviin kysymyksiin ja kokoaa aiheesta jutun.

--

No juu. Kyl mää vastasi. Sain oikke kuittaukse: Kiitos osallistumisesta!

Vähän oli semmoset kysymykset, että ei oikein tiennyt, miten vastaisi, miten sanansa asettaisi. Voi olla, että osin meni asian vierestäkin, mutta menkööt. Tällaistä tekstiä lähti meikäläiseltä:

Tätä ihmettelen Salon keskustassa:

Näittenkö suunnitelmien pohjalta tässä kaupungissa edetään?

https://www.salo.fi/attachements/2015-12-21T09-30-4576.pdf

https://www.suunnitelma.info/salo/

- löytyvät täältä: https://www.salo.fi/liikennejakartat/kadutjaliikennesuunnittelu/

Mihinkähän tarpeeseen nyt menossa-tulossa oleva "Katusuunnitelmien muutokset: Inkerinkatu sekä Kirkkokatu ja Rummunlyöjänkatu välillä Siltavoudinkatu-Inkerinkatu" perustuvat? Edellä oleviin vuoden 2010 suunnitelmiin vai?

Yhtäällä parutaan rahan puutetta, mutta toisaalla voidaan noin vaan käyttää 300 000 rahaa, joka sekään ei vielä em. toteutukseen tule riittämään. Ennemmin uutta asfalttia Turuntielle ja Helsingintielle. Muutamat kohdat autojen ajoväylällä ovat todella pahassa kunnossa!

Tätä ihastelen Salon keskustassa:

Ihan keskustassa ei nyt niin ihmeemmin ihasteltavaa ole. Torin ympäristö on ei -toripäivinä ankea. Tykkipuisto on kesällä kaunis, mutta Mariankatua reunustavat isot kukkaruukut (turvallisuus tai miksikä esteeksi ne nyt tarkoitettu on) ovat todella rumat. Ne ovat väärän malliset (ovat terävän kulmikkaat, todella kolhot, olisivat edes neliskanttiset). Fengshuista ei ole tietoakaan!

Asioita, joita toivoisin lisää Salon keskustaan:

Esim. torille käsi- ym. tuotteitaan myyville myyntikojuja vuokrattavaksi. Voisivat olla vaikkapa käytössä olleiden vaalimökkien näköisiä. Jos sellaisia olisi ja ne nätisti torin johonkin kolkkaan vierekkäin sijoitettaisiin, niin ne toisivat piristystä torin muutoin nuhruiseen ilmeeseen.

Jokiristeilyjä olen jo joskus toivonutkin. Keskustasta pääsisi Vuohensaareen ja takaisin ja pidemmällekin. Vastaavia turistipyydyksiä on muualla päin Suomea, siellä missä järvi, joki tai meri paikkakunnan kylkiäisenä on. On se nyt kumma, miksei sellainen Salossa toimisi.

--

Salo.fi -sivustoilla lupaillaan mm. tällaista: "Yhdessä kehittämällä viihtyisyyttä Salon kaupunkikeskustaan".

Ovatko nämäkin jääneet vain lauseiksi cityn sivustoille? 

"Moneen keskustan viihtyisyyteen vaikuttavaan tekijään kaupunki pystyy vaikuttamaan vain välillisesti mahdollistamalla toimenpiteitä. Nuorisovaltuusto on luvannut muun muassa ottaa koppia Steissin ilmeen kohentamisesta. Syksyllä käynnistyy oppilaitosyhteistyö uuden tarinallisen kävelyreitin rakentamisesta Salon keskustan vanhojen rakennusten ympärille. Tavoitteena on tuoda rakennusten historiaa houkuttelevasti esille niin asukkaille, vierailijoille kuin ryhmämatkailijoille. Ideat joen varren tai kävelykadun aktiviteeteista, mm. sup-lautavuokraamo, vesibussi Vuohensaareen tai popup-kävelykatu, kaipaavat aktiivisia toimijoita, yrittäjiä tai yhteistyötä."


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini