Uusimmat kuvat

virkavastuuta ja osaamista?

Lauantai 21.3.2020 klo 11:22


Salon kaupunginhallitus saa ensi maanantaina eteensä 2.3.2020 uudelleen valmisteluun patistamansa asian vanhuspalveluiden kotihoidon tukipalveluissa tapahtuvasta tuottamistavan muutoksesta.

Jo tammikuussa, kun asia sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistalla oli, ihmettelin ja ihmettelen edelleen asian esittelyä ja taustoitusta. Tuolloin va. apulaiskaupunginjohtaja ehdotti, että sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee asian tiedoksi ja hyväksyy sen omalta osaltaan. Ja lautakuntahan hyväksyi. Tottakai ja entiseen tapaan yksimielisesti.

On tätä aikaisemminkin nähty, kuultu ja koettu: lautakunta tuntuu hyväksyvän ihan mitä vaan sen eteen annetaan. Tässä asiassa lautakunta on purematta niellyt mm. tiedot, että

Vanhuspalveluiden kotihoidon tukipalveluiden tuottamisessa tapahtuu muutoksia vanhuspalveluista riippumattomista syistä alkuvuoden 2020 aikana.

Valviran antaman ohjeistuksen mukaan turva-auttajana ei voi jatkossa toimia vartija.

Yllä olevat muutokset tulivat tietoon vasta talousarvion laatimisen jälkeen.

Selvää suomea, mutta ihan puuta heinää!!

Asian esittelijä ei ole ollut tieto-taitonsa kanssa ajan tasalla, ei va. apulaiskaupunginjohtaja, eikä lautakunta. Kukaan ei ole välittänyt tarkistaa, mikä juttu esim. tuo turva-auttamisen ohjeistus on!

Tämä Valviran ohje on päivitetty 26.2.2018:

https://www.valvira.fi/sosiaalihuolto/sosiaalihuollon-palvelut/vartijoiden-ja-turvapalveluiden-kayttaminen-vanhustenhuollon-palveluissa

--

Virkavastuuta ja osaamistako?

Vähän taas ääneen ja julki ihmettelen: Mistähän hyvästä virkamiehille ja -naisille palkkaa maksetaan? Ja luottamushenkilöille kokouspalkkioita?

https://www.kuntaliitto.fi/laki/kunnan-paatoksenteko/paatoksentekomenettelyn-saadospohja


Kommentit

21.3.2020 11:47  ystävä

Kaupunginjohtaja yritti Niemelää soten johtajaksi. Hän kehui miehen osaamista. On noloa, jos onkin osaamaton.

21.3.2020 21:53  Virkanainen

Niinpä niin. Olen totunut siihen, että virkamiehet ja -naiset esittelevät asiat ja taustat totuudenmukaisesti ja ottavat selvää asioista ja eri vaihtoehdoista asian esittelyn pohjaksi. Eivätkä sutaise vasemmalla kädellä ja vedä hihasta tietoja. Virkaihmisiin tulisi luottaa samoin lautakunnan päätöksiin.Mietin, onko tällainen virkaihminen sopiva yleensä avoimeen virkaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini