Uusimmat kuvat

kuokkavieras

Keskiviikko 25.3.2020 klo 11:26


Puolenyön jälkeen tämän uutisen digilehdestä luin. Luin kahteen kertaan, enkä siltikään meinannut lukemaani uskoa!

Koronatapaus seminaarissa – Salo tiedotti osallistujille päivän viiveellä


https://www.sss.fi/2020/03/koronatapaus-seminaarissa-salo-tiedotti-osallistujille-yli-vuorokauden-viiveella/

Kymmenet seminaariin Salon kaupungintalossa osallistuneet ihmiset saivat tiedon koronatapauksesta vasta vuorokausi myöhemmin, kun Salon kaupunki oli kertonut altistumisriskistä omille työntekijöilleen.

--

Onhan tuo nyt odotettavissa ollut, että korona tällekin alueelle kuokkavieraaksi tulee, mutta ihmettelen, miks tuollainen seminaari on tarvinnut pitää.

Kaupunginjohtaja kertoilee lehden toimittajalle, että seminaari järjestettiin valtiovarainministeriön vastuulla. Kaupunki vain antoi tilojaan ministeriön käyttöön.

Vaikka seminaaritiloissa oleville ilmoitukset mahdollisesta altistumisesta ovat menneet miten sattuu, niin siihenkin löytyy kaupunginjohtajalta seliseli:Tämä on hoidettu täysin normaalien toimenpiteiden mukaan.

Joskus toivoisi, edes joskus, että virkamiehemme ja -naisemme eivät pakenisi toisten hameenhelmojen tai housunlahkeiden taakse, vaan silloin, kun jotain näinkin vakavaa kuin korona -tilanne nyt päällä on, joku kehtaisi sanoa, että sorry, nyt ei ihan hyvin mennyt.

Seminaarin olisi voinut peruuttaa tai sanoa valtiovarainministeriölle, jotta menkää jonnekin muualle. Salossa kokoontumistilat eivät ihan heti lopu.

Tähän joku sanoo, että ei tuollaista noin vaan voi peruuttaa. Kyllä voi. Voi sitä laittaa lapun ulko-ovelle vaikka tuntia ennen ja ilmoittaa, että tilaisuuden alku siirtyy tunnilla, siirtykää olkaa hyvä toiseen osoitteeseen. 

Hoidettu normaalien toimenpiteiden mukaan.

Jaa-a.

On vai?

On ollut valtuuston kokouksia, jossa yksi kaupungin virkanainen istuu kokouksessa ja twiittaa asia asialta twitteriin, mitä päätettiin. Kuinka moni niitä kerran kuukaudessa arkimaanantaisin klo 18 jälkeen seuraa, on varmaan ihan oma juttunsa se, mutta jos ja kun kaupunki twitterissä keikkuu, niin eikö kukaan muka nähnyt seminaarissa puhuneen ylijohtaja Juha Sarkion twiittiä 20.3.2020?

Sain KORONAN 8 päivää sitten. Se tarttui 10 min aikana henkilöltä joka oli oireeton. Kuume tuli 4 vrk jälkeen ja nyt olen ollut 8 vrk yli 38.5 kuumeessa joista 6 vrk yli 39. Joka paikkaa särkee. Hengittäminenkin sattuu. USKOKAA HYVÄT IHMISET VAROITUKSET. TÄHÄN VOI KUOLLA”,

Viimeistään tuolloin olisi kaupungintalon ulko-ovet voinut lukita.

Viimeistään tuolloin olisi voinut teipata ulko-ovelle lapun ja infon: Meillä on koronaepäily. Annamme mahdollisimman pian lisätietoja! 

Jälkiviisaus paras viisaus. Kaikesta on opittavaa. Salossa etukäteisviisauteen olisi hyvä kirjata: älä unohda maalaisjärkeäsi! Jos tarvis, käytä sitä!


Kommentit

26.3.2020 20:33  ystävä

Näin pitäisi toimia. Pääministeri on myöntänyt, että lentokentän karanteenitiedotuksessa ei onnistuttu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini