cityn visio ja pääkatu kadoksissa

Tiistai 14.4.2020 klo 13.31


Pitänee vissiin joku päivä jättää kokonaan väliin facebookkiin kirjautuminen. Yleensä siellä vain käväisen, ts. yritän nopeasti katsoa mitä facebook -kavereille kuuluu, mitä Salo Foorumilla on ja tapahtuu, vilkaisen Puskaradion puolelle, milloin mihinkin, mutta nopeasti.

Omalle sivulleni tuuppaan jotain framille, joko omia blogejani tai uutislinkkejä tai päivän piristystä tuovia mururasia ym. -kuvia. Joitain ryhmiä seuraan (esim. "pelastetaan vanhojen talojen naiset"), mutta muutoin kyl facebook on minulta päivän aikana kiinni. Eikä esim. messerger ole muuta kuin viestikäytössä. Tuokin tiedoksi niille, jotka sinne jotain muuta minulle lähettävät ja odottavat, että vastaan. En välttämättä vastaa, enkä puhelimesta edes pystyisi. En ole sellaisia asetuksia siihen laittanut, enkä laita!  

Ja miksikö näin? Ensinnäkin: minulla on ihan muutakin tekemistä kuin facebook -sivujen seuraaminen. Toisekseen: jos ja kun faceen sit piipahdan, niin välillä en tule muuta kuin kiukkuiseksi. Kiukkuiseksi siks, että joku on nostanut esille kaupungin päätöksentekoa, esim. tulevien kokousten asioita. Se on sitten siinä! Voisin tietysti jättää siihen, mutta uteliaisuuttani minä sit tietenkin siirryn kaupungin sivustoille.

Hyvä, että asioita esille nostetaan, en minä sellaisesta voi kiukustua, mutta kiukkuiseksi tulen, kun luen joidenkin virkamiesten asioitten valmistelua ja päättäjille esitettyjä ehdotuksia. Ne ovat muutamilta - ainakin minun mielestäni - sellaisia, että huhhuh, ei hyvä, ei todellakaan.

Päättäjillä olisi valta sanoa, jotta laitetaanpa asian valmistelu uusiksi, mutta ei. Ei meillä. Ei kovin usein.

Yksi ministerimme on eräässä yhteydessä käyttänyt sanaa paska. Nyt käytän minäkin. Minun mielestäni jotkut esityslistan jutut, valmistelut, esittelyt ja ehdotukset ovat joidenkin virkamiesten taholta sitä just = lue edellä oleva piip -sana! Ja jos päättäjät eivät maalaisjärkeään käytä, niin läpi menee ihan mitä vaan.

Nyt, jos salolainen lukijani olet ja sinua kiinnostaa, niin voit selata vaikkapa tulevien kokousten: kaupunkikehityslautakunta ja rakennus- ja ympäristölautakunta esityslistoja. Siellä on vaikka mitä! On hyvää valmistelua ja on sitä toista.

Tässä yks, josta en tykkää:

Osmo Fribergin valtuustoaloite keskustan purkukuntoisten rakennusten purkukustannusten kompensoimisesta

"Salon tulisi selvittää olisiko kaupungin mahdollista hyvittää rakennusten purkamisesta aiheutuvia kustannuksia esim. rakennusoikeutta lisäämällä taikka liittymämaksuja kohtuullistamalla. Mikäli näin päätettäisiin tehdä sillä saattaisi olla myönteinen vaikutus keskustan pääkadun kehittymiselle."

Eikö ole selvä esitys? Mutta mikä onkaan vastaus? Mm. tätä:

"Salon keskustan alueella viimeaikaisissa asemakaavahankkeissa on useita kohteita, joissa tonteilla sijainneet purettavat rakennukset eivät ole aiheuttaneet ongelmia uudisrakentamisen toteuttamiselle. Näistä esimerkkeinä voidaan mainita mm. Kirkkokatu 14, Helenankatu 16-18, Rummunlyöjänkatu 26.

Keskustan asemakaava-alueella rakentaminen edellyttää useimmiten vanhan purkamista. Uusissa asemakaavoissa rakennusoikeutta on pääsääntöisesti lisätty keskustan osayleiskaavan tavoitteiden mukaisesti. Voidaan siis katsoa, että purkamiskustannuksia on kompensoitu asemakaavoja laadittaessa."

Siis haloo?

Kirkkokatu 14, Helenankatu 16-18, Rummunlyöjänkatu 26.

Minusta tuntuu, että aloitteen tekijä on tarkoittanut esim. tätä kohdetta. 

https://www.sss.fi/2020/03/plisko-aika-tehda-jotain-sssn-kysely-kertoo-kaupunkilaisten-turhautumisesta-epasiisteyteen/

Eikö tuo nyt ennemmin ole ihmisten silmissä kuin em. kolme katua, niiden varrelle tulleet uudet rakennukset?

Minun mielestäni kaavoitusarkkitehti ei ole valtuutettu  Fribergin aloitteeseen vastannut kunnolla, kunhan on jotain hutaissut! 

--

Minä ajattelen niin, että jos aloitteita tehdään, niin niitä tehdään siks, että joku asia saataisiin paremmaksi, että se saataisiin kuntoon, että aloitteesta olisi hyötyä sekä virkamiehille että päättäjille ja myös kaupunkilaisille.

Salossa näyttää olevan niin, että muutamat virkamiehet käyttävät kaiken energiansa vain siihen, että on aloite kuin aloite - hyvät ja järkeenkäyvätkin - ne pitää saada nopeasti mappi ööhön!

Mikähän se Salo -cityn visio oli? Se löytyy täältä:

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/strategiajatalous/strategiajavisio/

--

Aamulla tais olla lunta enemmän kuin yhteensä koko talvena, mutta nyt kun katson ulos, niin kaikki on haihtunut ja sulanut pois. Nooh, pääsenpä loppupäiväksi puutarhahommiin. Siinä sivussa kiukkuvaihdekin taas vähän hellittää.


Kommentit

14.4.2020 14.15  Marjatta

Simmottis. Sääkin kiukuttelee. En taida mennäkään ulos. Tarttee keksiä jotain sisätekemistä. On mulla ok -ulkovaatteet piha- ja puutarhahommiin, mutta lumest ja rännäst mää en nyt niin välittäis!

14.4.2020 14.42  Marjatta

Entisen ammattikorkeakoulun vieressä Perniöntien puolella on rojahtamispisteessä oleva makasiini. Huom. taas kerran: se ei ole tien toisella puolella olevan maatilan rakennus. Ladon omistaa Salon kaupunki!

Olen tuosta "mie romahan" -kohteesta monet kerrat kaupunkiin päin huomautellut ja muistutellut, mutta ei vaan näköjään löydy rahoja ladon kaatamiseen.

Kyllä kaupungin itsensäkin pitäisi näyttää mallia, millaisia rakennusten tulisi olla. Myös latojen!

Ei pitäisi olla kauhian suuri juttu hommata joku purkukone em. kohteeseen ja markkinoida (cityn sivustoilla tai missä se nyt esillä netissä on), että lautoja annetaan taiteilijoille tai ketkä nyt esim. rakennusprojekteissaan haluavat vanhaa lautaa sisustukseen tai muuhun. Nurja puoli, siis lautojen sisäosa on varmaan ihan ok tavaraa semmoseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini