Uusimmat kuvat

korona, korona

Tiistai 4.8.2020 klo 14:09


Kertakäyttöistä vai jatkuvaa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kertakayttoista-vai-jatkuvaa/

Silloin tällöin vilkaisen viimeisintä katsausta koronaviruksesta. Varmaan moni muukin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivustoilta tietoa löytyy. Sitä löytyy paljon.

Luulisin, kuvittelisin, että ei yksittäistä ihmistä enää päivittäin kiinnosta muu kuin se, montako tartuntaa on tullut ja onko sitä omassa kunnassa. Jos sitä ei omalla alueella tunnu olevan, niin kyllä sitä helposti lipsahdetaan vanhaan (olevinas hyvään) aikaan. Hanan alla et enää käsiä pese niin usein kuin mitä maalis – huhtikuussa ja etäisyyden pito ihmisten ilmoilla liikkuessa voi sekin olla enää vain vähän sinnepäin.

Maskien käyttöä suositellaan, ehkä vielä terävöitetäänkin. Uutiset kertovat, jotta kasvomaskien käyttöön saattaa tulla tarkempi suositus, jos ja kun liikut julkisissa tiloissa ja olet julkisen joukkoliikenteen käyttäjä.

Terävöitetään vaan ohjeistoa, mutta jos maskien käyttöön siirrytään ja niitä ohjeiden mukaan käytetään, niin ensinnäkin: melkoinen laskuhan niistä kertyy. Kenellä sellaisia varoja on?

Toiseksi: Kuka sitä kontrolloi, onko se kasvoillasi kertakäyttöisenä vai onko se siinä keikkunut koko päivän tai viikon? Suuri vaara on, että maskin käytössä huijataan, ts. pidetään, käytetään yhtä ja samaa naamaria.

Olen jo nyt kuullut, että esim. hoitolaitoksissa ja kotipalvelussa hoitajat käyttävät maskia miten sattuu. Välillä se on naamalla ja välillä leuan alla. Kun siirrytään seuraavan asiakkaan luo, niin vedetään muina miehinä/naisina suoja leuan alta nenän ja suun eteen. Ulospäin annetaan kuva, että koronalta suojelu ja suojaaminen otetaan tosissaan, vaikka tilanne on aivan jotain muuta. Käveleviä maskikatastroofejako tässä nyt kaivataan?

Ja kolmanneksi: Kuka huolehtii käytetyn maskin hävittämisestä? Maskeja ja suojakäsineitä heitellään mihin sattuu. Eikö niihin, jos johonkin pitäisi antaa samantapainen ohjeistus kuin koirankakan keräämisiin?


Kommentit

5.8.2020 19:14  mahroik Helpotta

Siin ei maskit eikä muutkaan ihmeitä tee, j o s e i kansalaiset usko, että nyt on jokaisen asia auttaa toisiamme tässä tilanteessa e n n e n k u i n on pandema pahemman kerran päällämme. Eli pysytään kotimaassa, vaikka ulkomaanmatkat kuinka kiehtois, vältetään tilaisuuksia missä yli 500 hlöä ym vastaavaa. Muiss maiss on ollu kovat karanteeni määräykset, meill vaa hellästi suositellaan. Mikään korona ei mihinkään tule e l l e i sitä joku tuo tuliaisenaan. Tartunta kun saattaa tapahtua ennenkuin edes tiedät olevas altistunu. Nyt ulkomailt tulijat kotikaranteeniin vaikk ei kukka käskiskä. Olla nii f i k s u i - jooko.

11.8.2020 14:36  ..Ett Tämmöttis ...

Eile ehtoost jossa A-studios puhuttiin miten kunnat/kaupunkit olivat suorittaneet sisäiset tarkastukset kunnallisten hoivakotiensa toiminnoista, ja Salo oli niitte 11 joukoss, jotka ei olleet tarkastuksia tehneet. Luotetaan hoitolaitosten o m a a ehtoiseen tarkastukseen. Mitä miält pitäis olla. ?

13.8.2020 19:50  ... TämmöTTIS ....

Ny mene kyll mun järken ylitte tää korona-touhu. Maskei vaa hankkima ja maskei pitämä, ja koko ajan tartuntoi ja altistumissi tule maahantulijoitte mukan rajoje ylitte maahan. Jos ei tul rajoill tulotarkastuksihi velvoitett testaukseen eikä karanteenimajoitukseen. Toiset, vaikk ei ol mittä maahan tuanu, saa juasta maski naamall tiäss kui kaua, ja pyssy sitt tiätyste mahrollisimman paljo koto nurkissas. Ei hyvä päivä tästäkä uutisest tullu.Mää ole harmistunu täst kaikest.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini