Uusimmat kuvat

kuka, ken, kumpi?

Maanantai 24.8.2020 klo 17:23


Seurantamahdollisuus!

Hetki hetkeltä niinkuin salkkari toteaa:

https://www.sss.fi/2020/08/korhonen-vai-nissinen-sss-seuraa-hetki-hetkelta-salon-uuden-kaupunginjohtajan-valintaa/

Tänään alkaen klo 18.00-. Kyllä kaupungintalolla Tunnin Junakin viuhahtaa, mutta se on oma stoorinsa se. Kumpi kaupunginjohtajaksi Nissinen vai Korhonen, se nyt varmasti kiinnostaa yhtä sun toista! Näkemisen linkin löydät täältä: https://www.salo.fi/57370.aspx ja esityslistan täältä:

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20204452

70 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 1449/01.01.01.01/2020

Kaupunginhallitus 17.08.2020 § 295

Valmistelija: henkilöstöjohtaja Christina Söderlund, christina.soderlund@salo.fi, puh. 02 778 2103 ja rekrytointiasiantuntija Hanna Visuri, hanna.visuri@salo.fi, puh. 02 778 2277.

Kaupunginhallitus päätti 27.4.2020 nimetä kaupunginjohtajan valintaa valmistelevan työryhmän ja samalla antoi valintaprosessin toimenpiteet työryhmän hoidettavaksi. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja valtuutettiin päättämään ulkopuolisen asiantuntijan hankinnasta. Ulkopuolisena asiantuntijana hakuprosessissa oli Mercuri Urval Oy.

Viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hakuilmoitus oli seuraavanlainen:

Kaupunginjohtajana vastaat strategiatyöstä, kaupungin palvelujen ja toimintojen jatkuvasta kehittämisestä sekä lain edellyttämästä kuntatalouden tasapainosta. Edistät ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kaupungin elinvoimaisuutta sekä sen pito- ja vetovoimaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Sinulle kuntalaisen ja kunnan etu on aina toiminnan keskiössä.

Tehtävässäsi johdat kaupungin henkilöstöä ja kaupunkikonsernia. Henkilöjohtajana olet helposti lähestyttävä ja kannustava. Johdat esimerkilläsi ja aktiivinen päivittäisjohtaminen jatkuvan parantamisen hengessä on sinulle luontainen toimintatapa. Erotat olennaisen, olet linjauksissasi selkeä ja ajankäytössäsi tehokas. Sinussa on tarvittaessa särmää, mutta olet aina oikeudenmukainen. Olet vastuunkantaja, mutta osaat myös jakaa ja vaatia vastuuta.

Olet aktiivinen viestijä ja varma esiintyjä. Viestintä ja sidosryhmätyö ovat sinulle olennainen osa johtamista. Sinulla on laajat, monipuoliset verkostot ja toimit niissä luontevasti.

Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi odotamme erinomaista suomen ja hyvää englannin kielen taitoa sekä tulet toimeen myös ruotsin kielellä. Omaat kunnallishallinnon johtamiskokemusta ja kuntatalouden, kuntien toimintaympäristön sekä elinkeinoelämän syvällistä tuntemusta.”

Kaupunginjohtajan virka oli haettavana 8.5. - 8.6.2020. Määräaikaan mennessä virkaan jätettiin 23 hakemusta. Yhteenveto hakijoista on kaupunginhallituksen kokousintrassa oheismateriaalina.

Kaupunginjohtajan valintatyöryhmä haastatteli 16. ja 17.6.2020 kaupunginjohtajan virkaa hakeneista seuraavat:

hallintotieteiden maisteri Härkönen Petri

yhteiskuntatieteiden maisteri Kesäniemi Jari

hallintotieteiden tohtori Komulainen Mikko

kauppatieteiden maisteri Korhonen Anna-Kristiina

valtiotieteiden maisteri Kuusela Antti

valtiotieteiden maisteri Kyynäräinen Niko

diplomi-insinööri Mannervesi Mika

hallintotieteiden maisteri Nissinen Tero

valtiotieteiden tohtori Parpo Antti

kauppatieteiden maisteri Soosalu Ilari

Haastattelujen jälkeen kaupunginjohtajan valintatyöryhmä päätti, että kokonaisarvioinnin perusteella soveltuvuustestaukseen valitaan

kaupunginjohtaja, hallintotieteiden maisteri Nissinen Tero kaupunginjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Kesäniemi Jari vs. kaupunginjohtaja, kauppatieteiden maisteri Korhonen Anna-Kristiina toimitusjohtaja, valtiotieteiden maisteri Kyynäräinen Niko.

Mercuri Urval Oy:n edustajat Principal Consultant Tomi Arppe ja Consultant Petra Naavalinna selostivat soveltuvuusarvioinnin tuloksia kaupunginjohtajan valintatyöryhmälle 29.6.2020.

Valintatyöryhmä on soveltuvuustestien jälkeen valinnut jatkoon kauppatieteiden maisteri, Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen ja hallintotieteiden maisteri, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissisen. Kaupunginhallitus on haastatellut kummankin jatkoon päässeen iltakoulussaan 3.8.2020. Korhonen ja Nissinen ovat olleet 10.8.2020 kaupunginvaltuuston iltakoulussa, jossa heiltä on kysytty kuntalaisilta tulleita kysymyksiä, minkä lisäksi valtuutetut ovat voineet esittää heille kysymyksiä. Valintatyöryhmän käsityksen mukaan Korhonen ja Nissinen erottuvat kokemuksensa, koulutuksensa ja muun osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa muodostaman kokonaistarkastelun osalta kahtena selkeästi vahvimpina hakijoina.

Vs. kaupunginjohtaja, kauppatieteiden maisteri Anna-Kristiina Korhosen vahvuuksiksi nähtiin kyky strategiseen ajatteluun ja selkeisiin linjauksiin, vahvat viestintä- ja esiintymistaidot. Soveltuvuustesteissä Korhonen nähtiin monipuolisen osaamisen omaavana johtajana, joka on sitoutunut kuntajohtamiseen.

Kaupunginjohtaja, hallintotieteiden maisteri Tero Nissisen vahvuuksiksi nähtiin kuntien ja niiden toimintaympäristön tuntemus, kunnallishallinnon johtamiskokemus ja monipuoliset verkostot. Soveltuvuusarviossa korostuivat johtamisote, ratkaisuhakuisuus ja aikaansaavuus

Virka täytetään ehdollisena, että hakija esittää terveydentilastaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hallintosäännön 56 §:n mukaan kaupunginhallitus vahvistaa kaupunginjohtajan palkkauksen, josta päätetään sen jälkeen, kun valtuusto on tehnyt kaupunginjohtajan valinnan. Valitun kaupunginjohtajan kanssa laaditaan johtajasopimus.

Vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen ollessa tehtävää hakeneena asiassa esteellinen, asian esittelee hallintosäännön mukaisena sijaisena hallintojohtaja.

Vs. kaupunginjohtaja:

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se päättää toimittaa kaupunginjohtajan virkavaalin.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että virka täytetään ehdollisena, kunnes tehtävään valittu henkilö on esittänyt terveydentilastaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen, ja että virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa kaupunginhallituksen puheenjohtajat Saija Karnisto-Toivosen, Elina Suonio-Peltosalon ja Ulla Huittisen käymään tarvittavat neuvottelut palvelussuhteen ehdoista ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Päätös:

Vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen oli tehtävää hakeneena jäävi asiassa, ja poistui kokouksesta klo 19:06. Esittelijänä toimi Korhosen poissa ollessa hallintojohtaja Laura Ala-Hannula.

Merkittiin, että henkilöstöjohtaja Christina Söderlund oli kokouksen alussa paikalla toimiakseen asiantuntijana asialla.

Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Anna-Kristiina Korhonen palasi kokoukseen klo 19:08

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää toimittaa kaupunginjohtajan virkavaalin ja että virka täytetään ehdollisena, kunnes tehtävään valittu henkilö on esittänyt terveydentilastaan hyväksyttävän lääkärintodistuksen, ja että virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Päätös:

 


Kommentit

24.8.2020 19:25  Marjatta

Tero Nissinen tuli valituksi.

Ei mikkä helppo homma!

Toivotan onnea ja menestystä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini