ei sheriffi, mutta..

Maanantai 18.1.2021 klo 17.18


Hupsista heijaa.

Nyt kun en enää joka päivä käytä pöytätietsikkaani, niin jää tänne kotisivuillekin kirjuuttelu vähän vähemmäks. Yksi syy tai peruste moiseen on se, että ei mun tartte Salo -cityn asioita enää niin niin tarkkaan seurata kuin mitä tein luottamushenkilö -aikana. Cityn asioistahan minä eniten olen täällä "putputtanut, motkottanut" tai mitä sanaa noihin juttuihini nyt käyttäisi.

Nyt huomaan, että uusi kaupunginjohtajammekin on vallan jäänyt vaille tervetuloa -toivotuksiani. Ihan niinkuin en olisi edes huomannut, että ylin tirehtööri on cityssämme vaihtunut.

Olen kyl semmosen huomannut ja moni muu. Salkkarin (Salon Seudun Sanomat) toimittaja Käiväräinen on koonnut miehestä, hänen ajatuksistaan ja tulevasta työtinkistä niin hyvän jutun (4.1.2021), että lehden lukeneet ainakin tietävät Tero Nissisestä jo vaikka mitä. Mm. tämmöstä:       

Kaupunginjohtaja Tero Nissinen ei ota sheriffin tähteä, mutta haluaa eroon hallinnon kompasteluista

 

Nissiseltä odotetaan paljon. Kyllä!

Minä ja moni muu odottaa, että hallinnon kompastelut saataisiin johonkin kuriin. Ja sitten se, ettei joka mutkassa todellakaan kumarrella ja kiemurrella Turkuun päin. KuntaliitosSalon päätöksentekokin (kaikkine virkamies- ym. valmisteluineen) tarttis saada pois vanhan Salon aikaisesta muotista. Eivät sitä vanhat salolaispäättäjät myönnä, tuskin kaikki ovat edes huomanneet, kuinka omanlaistaan touhua se oli. Jos pahasti sanon, niin sanon, jotta leväperäistä nyt ainakin! Pikkukunnissa oltiin paljon paljon tarkempia niin asioitten valmistelujen kuin rahojen käytönkin suhteen. 

--

Nissisen ensimmäinen hallituskokoontuminen on tänään:

Kaupunginhallitus
Esityslista 18.01.2021 klo 17:00 -
Sähköinen kokous

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20214527

Ei katteeks käy, jos ja kun esityslistaa selailee!

Tervetuloa salolaiseksi Tero Nissinen!

      


Kommentit

19.1.2021 20.01  Tuntematon Tavis

Niinpä. Pikkukunnasta lähteneenä minua aina ihmetytti, kun toimiminen oli yksinkertaista ja sujuvaa ainakin työssä. Ja tieto info pelasi. Sitten liityttiin Saloon, jossa oli usein monimutkaiset menetelmät ja aina sai virkamiehiltä kuulla, että näin on ennenkin Salossa tehty, vaikka minusta paljon olisi ollut opittavaa pikkukunniltakin mm. asioiden sujuvoittamiseksi. Mutta vanhalla Salolla oli Nokia ja paljon rahaa, työvoimaa oli varaa pitää paljon. Pienissä kunnissa oli pakko selvitä vähällä työvoimalla ja tarkkaan mietittävä, mikä tehtävä oli oleellista, mikä ei. No nyt ei ole enää Nokiaa. Miten sopeuttaa vähenevät tulot kasvaviin menoihin, siinäpä pulma...

25.1.2021 22.28  MääKylilt

Se on juurikin niin ku kirjoitat ; Salo > pikkukunta. Pikkukuntia niputettiin Saloon, sama Kouvola ym , saadaan paljon verotuloja kaupungin käyttöön, kun kaupungissa työpaikatkin ovat, mutta eivät huomanneet, että niistä verorahoista olisi pitänyt palvelut taata niille kuntalaisille kuin ennenkin. Ei ollutkaan bruttotuloa kaupungin kassaan. Mielestäni myös olisi jo tyydyttävä pikkukaupunkimaisuuteen ja revittävä siitä mahdollisuuksia !!!!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini