Uusimmat kuvat

Kyvykkyysymmärrys koetuksella!

Sunnuntai 31.1.2021 klo 14:32


Kyvykkyysymmärrys koetuksella!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kyvykkyysymmarrys-koetuksella/

Työmarkkinakeskusjärjestöt ja Työterveyslaitos totesivat jo marraskuussa 2020, että myös työterveyshuolto olisi otettava mukaan koronarokotusten suunnitteluun ja toteutukseen.
Onko otettu?

Muutama päivä sitten paikallislehdestä luin, että ei ole.

Kun asiaa on kysytty sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoselta, niin hän on vastannut, että tarkoitus kyllä on. Kun on tiukattu tarkempaa vastausta, mm., että korvataanko rokotukset työterveyshuollolle täysimääräisesti, niin ministeri on vastannut, että tällä hetkellä sitä selvitetään. Pitää selvittää esim., mikä on yhden rokotustapahtuman hinta. Tällä hetkellä ei sellaista ole.

Voi jysäys, sanon minä.

Koronalla on jo 1 -vuotissynttärit takana ja meillä vielä mietitään yhden rokotustapahtuman hintaa tai työterveyshuollolle korvaamisia.

Yksi vuosi on ISOsilla päättäjilla ollut aikaa miettiä, mitä pitää tehdä, mistä rohtoa hankitaan ym., kun tauti maahamme tulee.
Yksi vuosi on ollut aikaa miettiä myös sitä, ketkä rohtoa antavat, ts. rokottavat ja missä paikoissa rokotetaan.

On meillä jakamisen järjestys, mutta ei se riitä, jos vielä kaikessa muussa sählätään.

Mikä tästä koronarokotteesta nyt niin erityisen tekee, etteikö sitä olisi voitu jakaa kuntiin väkimäärän mukaan ja todeta, jotta hoitakaa homma.
Eikö kansallinen rokoteohjelmamme olekaan toimiva?
Minusta se on!

Yks päivä näin, kuulin – uutisissa vissiin – sanan kyvyykkyysymmärrys. En tiedä, kuka sanan on keksinyt ja mihin tarpeeseen, mutta tähän koronan taltuttamiseen minä voisin sen tuupata. Tässä kun kyvykkyysymmärrykseni on nyt todella, todella koetuksella!


Kommentit

31.1.2021 20:03  MäSitt kumminki ?

Samaa miält kirjoittajan kanss. Joku täss mättä. Paljo ova ne "hallitusmimmit" kokouksias pitäny ja puhune, mutt jotenki keske eräst on tää toiminta. Ajatelkka, jos olis, voi viäl tullakki, tilanne simmoseks, ett olis kiire saada kaikki tahot toimima - siis toimima oikeesti. Ei suasituksin. Mun usko heitis o menny.

31.1.2021 20:14  EttMääVaa???

"kyvykkyysymmärrys"???? eik ollu joku simmone kuin "kyky ymmätää " ???

1.2.2021 11:08  Marjatta

Tänään on näilläkin kahdella Kiuru ja Vapaavuori, kyky ymmärtää koetuksella:

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) ottivat yhteen politiikan toimittajien koronatentissä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0c37644b-3681-4507-b609-3cc8dee0bc19


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini