Uusimmat kuvat

hallituksen kovat

Torstai 6.5.2021 klo 16:56


"Kaikest määki pelipaitatan revin. Tänäpä rupes harmittama tämä uutine:"

Hallituksella kovat tavoitteet liikenteelle

Iltalehdessä tuo oli. Minä tuuppasin harmistukseni blogiksi Uuteen Suomeen!

Valtioneuvoston kolmivaiheisen suunnitelman tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt. Reipasta tahtia meinataan edetä, jos jo vuoteen 2030 tähdätään.

Jos tavoite ei onnistu, niin sitten hallitus miettii muita konsteja – anteeksi – keinoja. Suurennuslasin alle joutuu esim. fossiilisten polttoaineiden kansallinen päästökauppa. Ajoneuvokilometreihin ja tieluokkiin perustuvaa liikenneveromalliakin on esiin nostettu.

Voi hyvät hyssykät sentäs!

Hallituksen kannattaisi ihan ensiksi kartoittaa Suomen tiet. Että missä kunnossa ne ovat. Jos tiellä liikkumisesta pitäisi joku päivä erillistä veroa maksaa, niin jo on maailman kirjat sekaisin. Ei tiestö missään hyvässä kunnossa ole! Esim. täällä meikäläisen kotiseudulla valoisalla ajaessa pystyy suurimpia teiden ”krotteja” välttämään, mutta eipä onnistu syksyn pimeässä.

Onhan tässä uutisessa selitetty vaikka mitä, mutta jo sana sähköauto saa kiukkuvaihteeni vitoselle.

Onko arvoisa ministeri Harakka miettinyt, mites sitten moisen menopelin kanssa toimitaan, jos tulee kunnon sähkökatkos?  Tulee kertaheitolla vaikka koko maahan. Ei lataudu edes telefooni.

Pitääkö hevonen ostaa? Kärrytkin tarvitaan, jos ei osaa ratsastaa!

EU tässä liikennepäästö -toohotuksessakin taustapiru on, mutta Suomiko muka joku pahis?

Ja muuten, onko varmaa, että kaikki tämä tulossa, mietinnässä oleva ihmisten patistaminen hallituksen haluamaan liikennekäyttäytymiseen, kestää myös perustuslain pykälät? Perustuslakiin tässä korona -taistelussakin on tänä vuonna tukeuduttu! Ei sitä niin vaan ole saanut ihmisten perusoikeuksiin puuttua.

Kyllä minä ainakin haluan ihan itse päättää millaisella autolla ajan. Sähköinen ei ole suosikkilistallani!


Kommentit

6.5.2021 17:52  KyllMääkiProtkota

Täysin sama miält sun kanssas täss asjas. Hallituksen ministerit touhu nii kauhiast kaikkien kanss ja se, ett tähtäimet ova kaukan tulevaisuudess. Ei he huama lainka, ett siin vaihtu eduskunt ja hallituskin muutaman kerran. Eikä viäl tiäret, mitä maailma ettehen tua. Niinku viime vuann tämä korona-pirulaise. Ei siit mittä etukätte kuulutettu. Yhrest voi heitill tattis sano, ku he korjasiva sen Bernerin sekoittama taksi-homman. Liian kova vauhti he kaikiss uuristuksisas pitävä. Yhtikäs ei huamioir, mikä vaikutta mihin ja miten, vrt turpeen käytöt ja hakkeet. He putsava Suomen päästöist em tuotteet kieltämäll ja antava luva, ett niit tuada sitt ulkomailt.?????

6.5.2021 23:21  Marjatta

Hallitus touhuu, mutta niin touhuavat kansanedustajatkin. Viimeisimmät löytyvät kokoomuksesta. Tyhjästä tyytyväiseksi. Tai sitten ei..


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini