Uusimmat kuvat

purnaamisen aihetta tai sitten ei

Torstai 3.6.2021 klo 18:51


Vanhoja kuntalaisaloitteita plarasin ja tällaiseen törmäsin:

"Betoniporsaat" puistoissa

Salo • Kuntalaisaloite

Kuntalaisaloitteen lähettämisen vaiheet

   

   

   

   

 1) Julkaistu 
21.9.2017

 2) Lähetetty kuntaan 
25.9.2017

 3) Kunnan vastaus 
11.10.2017

Kunnan vastaus

Kiitos aloitteestanne koskien torin viereisen puiston, Horninpuiston, betoniporsaita. Selvitämme tulevalle, vuoden 2018 kesäkaudelle, myös muita vaihtoehtoja, joita toteutetaan resurssien ja muiden mahdollisuuksien mukaan.

Tapio Järvinen, kaupunginpuutarhuri

Aloitteen sisältö

Salon torin viereiseen puistoon on siirretty paljon betoniporsaita puiden väleihin. Salo voisi harkita voitaisiinko betoniporsaat korvata kauneimmilla liikenteen rajoittajilla. Sellaisia olisi esimerkiksi betonijoutsenet, betonihylkeet tai vastaavat.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

--

Vastuuhenkilötiedot ovat poistuneet.

Niin varmaan ja Järvinenkin on jo eläkkeellä!

Mutta nuo kamalan-kamalat betonipossut, ne eivät ole poistuneet. Ellei niitä just eilen ole toisenlaisiksi vaihdettu.

Jos ne olisi edes pyöreät, niin ne saisi kauniimmin maastoon istutettua. Nyt rivistö on kuin juosten kustu. On tylyn näköistä. Todella!

Toinen juosten kustu alue on vanhan kaupungintalon pihalla. Muistan kysyneeni, kun "naruketjuaita" (mikskä tuota nyt kutsuisikin?) aikoinaan alueelle ilmestyi, että mites sen alta siistiminen hoidetaan. Ruohonleikkurilla ei ihan helpolla onnistuisi tai onnistuisi, mutta olisi siinä vääntämistä ja kääntämistä.

Yks päivä autoni oli tällä alueella parkissa ja voi kauhistus, millaista oli aidan alusta ja vähän muuallakin.

Sitä niin parutaan, että siilit kuolee, kun yhdellä alueella robotti ruohoa leikkaa, mutta voivoi, eikö kukaan paru, mitä myrkkyä em. aidan alustaan on ruohonleikkuun helpottamiseksi käytetty. Rounduppia vai?

Oli sitä tai ei, mutta aika juosten kustua on jälki. Ei kasva ruoho ei, mutta olisi sitä ruiskuttaja voinut pikkuisen yrittää tähdätä, että edes suhtkoht suoraa linjaa olisi ruiskutellut. Niin ja alunperin aidan suunnittelija olisi voinut miettiä, miten alustan siistiminen hoidetaan! Näistä perse edellä puuhun menemisistä en tykkää, en sitten lainkaan. Eikä ole tässä cityssä ensimmäinen eikä viimeinen kerta!

--

Ja sitten tuo ruohorobotti! Sellaisen hankinnasta en motkota! Minulla itselläni on robotti. Olen ristinyt sen Roopeksi. Ostopäätöksen tein kolme kesää sitten, kun lääkäri sanoi, jotta polvilleni ei epätasaisessa maastossa kulkeminen olisi enää sopivaa.

Alueella, jolla mun robotti aamukahdeksasta iltakahdeksaan liikkuu, ruoho on niin niin matalaa, että melkein erottaa, jos siinä vaikka mato luikertaisi. Niin paljaalle alueelle siilit eivät nokkaansa tunke, eikä matokaan leikkurin alla silpuksi menis. Naapurin kanssa yhteinen hiirikissa on joskus kurkkinut Roopea kuusiaidan alta kaula melkein korkkiruuvilla, mutta lähempään tuttavuuteen ei sekään ole edes yrittänyt!

 


Kommentit

3.6.2021 19:20  Marjatta

Robottia vastustavat ovat antaneet ymmärtää, että ruohojen leikkuu on palkattujen työntekijöiden hommaa. Yks päivä katselin city -kämpin ikkunasta, kun kaupungin työntekijä istui ruoholeikkurin ratissa ja väänsi ja käänsi ja veivasi, leikkasi joen, pyörätien vierustalla olevaa ruohikkoa. Hyvä, että kyydissä pysyi. Kaltevuutta siinä ainakin on ja paljon onkin. Tuskin mies mitään etukäteiskierrosta teki. Siis, että tarkisti, oliko jonkun puskan juuressa siili tai kaks. Eikä muuten ollut mikään hiljainen leikkuri! En ymmärrä miks ruohorobo nyt on tässä cityssä ollut kuin kaiken pahan alku ja juuri. Yhtä hyviä tai pahoja nuo kaikki muutkin leikkurit ovat. Kuinka moni on seurannut esim. tämän kaupungin maanteiden ja pyöräteiden välissä olevien alueiden ruohonleikkuuta? Viime vuonna monessa paikkaa sitä tapahtui vasta juuri ennen koulujen alkua. Silloin olikin jo sellaiset pöheiköt, että oksat pois. Niitä korkeuksia ei robotilla leikattu, mutta kuinka moni silloin somessa huuteli, että pois-pois siilit kuolee! Ei tainnut huudella kukaan, mutta siitä kyl olisi huudettu, jos ruoho olisi niittämättä jätetty!

3.6.2021 21:24  Ett Tämmöttis Kylill

Ne on noi vihreet elukka-aktivistit nii herkkii. Se o tosi, ett noi pääll istuttavi leikkurei ajeleva tyypit ei mittä elukkatarkastuksi leikkuualueill etukätte tee ja koneen päält ei niit6 näe. Sama o siimaleikkureitte kanss hosuvat tienvarsien siistijät kylillä. Samoin salolainen ihmise ova vaaraks toinen toisilles, ku katuje kulmist ja suojateill syöksyvä kävelle/pyöräille/ sähkölauroillas sivullas kattomatt ja auton tartte pysähty sillo just!!!

6.6.2021 21:45  NähtyOn

Rovaniemell tällaisilla "betoniporsaill" oli muotoiltu poronsarvet. Juvalla oli bensa-aseman edessä maalattu vaaleanpunsiks porsaiks. Salossa oli iha jess, ku kukkia laittoivat. Jos jotkut huippuartistit torill tulee, nii kaiket näit lohkarei sillo tarvita viäl.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini