Uusimmat kuvat

sijaisen tarve

Maanantai 4.10.2021 klo 23:01


Tero Nissinen sairauslomalla, talousjohtajaa esitetään sijaiseksi

Tekijä

 Vesa Käiväräinen

https://www.sss.fi/2021/10/tero-nissinen-sairauslomalla-lokakuun-loppuun-asti/

4.10.2021 | 13:54

"No ei ol mikkä kiva uutine!" Ei sekään, että tarvitaan ylimääräinen hallituksen kokous päättämään, kuka on sijainen. Eikö sitä voinut 27.9.2021 hallituksen kokouksessa  ylimääräisenä asiana päättää? Nissinenhän oli jo silloin pois.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen tulee kaupunginjohtajan sijaiseksi esittämään talousjohtaja Anna-Kristiina Korhosta, mutta muitakin järjestelyjä tarvitaan. Ne kyl olisi mun mielestä pitänyt valmistella ja esittää ihan omana asianaan! Alkaen tästä:

Anna-Kristiina Korhosen nimeäminen kaupunginjohtajan sijaiseksi edellyttää muita järjestelyjä talous- ja henkilöstöpalvelujen toimialalla. Toimialajohtajaksi nimetään henkilöstöjohtaja Christina Söderlund ja talousjohtajaksi nimetään sivistystoimen taloussuunnittelija Maria Kulmala. Sivistystoimen taloussuunnittelijan tehtävään on haettava sisäisesti ratkaisu. Nämä siirrot ja tehtävämuutokset edellyttävät työn vaativuuden mukaisia palkkaratkaisuja, jotka ovat henkilöstöjaoston toimivaltaan kuuluvia asioita. Kaikki edellä mainitut ovat antaneet suostumuksensa tehtäviin ja päätösesityksessä esitettyihin järjestelyihin. Kaupunginhallituksen toimivalta koskee kahden kuukauden määräaikaa. Pidemmästä sijaisuudesta päättää kaupunginvaltuusto.

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021159-3

Korhonen on ihan hyvä ehdotus! Ja on hyvä, jos pidemmäksikin ajaksi tarvittaisiin. Tarttee toki toivoa, että Nissisen poissaolosta ei kovin pitkää tule!


Kommentit

5.10.2021 0:37  Marjatta

Päätösehdotus esittelyineen kuuluu puheenjohtajalle. Se on ok. Mutta jos minä olisin pj. niin toimialajohtajan ja talousjohtajan ym. järjestelyt päätättäisin ihan omana asianaan. Ei ne mun mielestä kaupunginjohtajan viran valiaikaisjärjestelyt -otsakkeen alle kuulu. Ja asian valmistelukin tarttis tässä kohtaa miettiä, kenelle se kuuluu. Nythän esim. henkilöstöjohtaja esittää itse itseään toimialajohtajaksi!

5.10.2021 8:41  Entinen ukko, joka on ko. tehtäviä toisessa kunnassa hoitanut

Samaa mieltä olen kanssasi.
Koska asian esittelyssä mainitaan melkein pelkästään kaupunginjohtajaa koskevia määräyksiä ja hänen tehtäviään, olisin minä ottanut nuo muut omaksi pykäläkseen. Kaupunginjohtajan sijaisuuden olisin käsitellyt omana pykälänään.
Se selkeyttäisi asian käsittelyä ja luettavuutta.

5.10.2021 10:10  Marjatta

Nonnih. Nyt on esitystä korjattu. Asian valmistelijaksi on kirjattu henkilöstöasiantuntija Anne Kujanpää. Yöllä esityslistassa luki viel, että valmistelija oli henkilöstöjohtaja Christina Söderlund. Mut sotkunen on asia edelleenkin. Kahteen osaan laittaisin.

5.10.2021 10:21  Marjatta

Ja juu. Sen jo kuulinkin, miksvarten Nissisen sairausloman sijaisuutta ei voitu päättää 27.9.2021. Silloin elettiin sen tiedon varassa, että poissaolo olisi 3.10.2021 saakka. Siis alle kaksviikkonen. Silloin sijainen määräytyy hallintosäännössä ja enssijainen on hallintojohtaja. Jos ei hän, niin sit talousjohtaja jne.

5.10.2021 10:51  Se sama ukko

Mitäh! Vielä aamulla siellä ei ollut uutta esittelijää.
No, näinkin kai voidaan tehdä, vaikka ei se paikkaansa pidäkään.

5.10.2021 13:26  Marjatta

Otsake Kaupunginjohtajan viran väliaikaisjärjestelyt tarkoittaa mun mielestä sitä, että se koskee vain kaupunginjohtajaa. Muut tarvittavat järjestelyt ovat oma asiansa. Jos nyt joku kaupunkilainen lukee vain otsakkeen ja sitten tulevaa päätöstä (jos se noin esitetään kuin tekstiä näkyy olevan), niin hämmästyttäähän se. Et aijaa, täällä on muitakin sijaisuuksia ja palkkajärjestelyjäkin tästä seuraa. Tartteeks tästäkin taas kantelua vääntää? En tykkää leväperäisistä asioitten esittelyistä. En!

6.10.2021 18:53  MammastKylält

Ja nii se vaa on, ett Saloss sotketa taas. Ei siit pääst mihinkä, vaikk väki vähä muuttuski. Ja mikä on tää salaperäisyys ????


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini