Uusimmat kuvat

Sit seuraava!

Sunnuntai 7.11.2021 klo 13:56


Tämä on jatkoa edelliseen.

Sorry vaan, mutta tulee piiitkä juttu!

Asia on IoT Campuksen hoivayksikköä koskeva vuokrasopimus, jossa selittämistä ja perusteluja riittää niin, että äkkilukemalta tavallinen kaupunkilainen ihan hengästyy. 

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021103-20

On se "vaa nii pal hianoo", kun voidaan tämmöisiin sanoihin.. jatketaan yhteistyöhön ja kumppanuuteen perustuvan sekä hoivateknologiaan panostavan hoivayksikön suunnittelua kaupungin alueelle. upottaa se, mitä aiotaan toteuttaa = HoivaKoti IoT Campukselle.

Tuota Jussi Mattilakin ehti ehdottaa

https://www.sss.fi/2020/10/esitys-hintta-ja-kukonkallio-kiinni-vanhukset-salon-iot-campukselle/

ja sit vetää ehdotuksensa pois

https://www.sss.fi/2020/10/salon-sote-lautakunta-ei-kasittele-tanaan-kukonkallion-ja-hintan-hoivakotien-lakkautusta/

mutta loppujen lopuksi hän sai potkut

https://yle.fi/uutiset/3-11673663

Toivottavasti se joku päivä selviää, mikä oli lopullinen potkujen syy!

10.11.2021 sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään siis asia: IoT Campuksen hoivayksikköä koskeva vuokrasopimus

ja selityksinä mm. tällaista:

Henkilökunnan näkökulmasta on tärkeää, että tilat palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla ympärivuorokautisen hoidon hoitotyötä, joka muutoin on fyysesti raskasta ja vaativaa. Kokemusta tiedämme myös sen, että yksikköön, jonne pääsee helposti julkisella kulkuneuvolla ja joka ei ole pitkän matkan päässä taajamasta tai kaupungin keskustasta, on helpompi saada työntekijöitä kuin etäämpänä olevaan yksikköön

Mikä Paikkuri IotCampukselle kulkee? Ja miten se muutoinkin onnistuu tuo matkanteko Campukselle ja takaisin?

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2021/09/24/39196

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2503884

Asian esittelystä kopiota edelleen:

Asian aikaisempi käsittely

Salon kaupunginhallitus on kokouksessaan 13.9.2021 hyväksynyt Salon kaupungin ja IoT Park Oy:n välisen aiesopimuksen, jonka tavoitteena on, että yhtiö vuokraa kaupungille hoivakäyttöön tarkoitetut tilat yhtiön omistamasta kiinteistöstä osoitteessa Joensuunkatu 7, 24100 Salo.

Kysymyksessä on järjestely, jossa kaupunki vuokraa ympärivuorokautisen hoidon hoivayksikön tilat omaan käyttöönsä ja tuottaa palvelut kaupungin omana toimintana hoivayksikössä asuville ikäihmisille. Vuokarausjärjestelyn ensisijaisena tarkoituksena on vastata mahdollisimman nopeasti kasvaneeseen tehostetun palveluasumisen tarpeeseen.

Mahdollisimman nopeasti!

Niinkö?

Nytkö se ykskaks on kiirus, kun kaikki menneet vuodet on vekslattu paikkojen määrän, laadun ja tarpeen kanssa ihan vaikka mitä. Tämä oli se hulluin esitys: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/163070-meilla-lepsuillaan-mites-teilla/

Ja taas esittelystä:

IoT Campuksen hoivayksikön toiminta ja profiili

Kaupunki tavoittelee tiivistä yhteistyötä ja kumppanuutta kampuksen muiden toimijoiden, kuten Turun ammattikorkeakoulun sekä alueen yritysten kanssa. Turun ammattikorkeakoulun Salon kampuksella koulutetaan muun muassa sairaanhoitajia ja terveysteknologian insinöörejä. Tavoitteena on yhteistyö myös Salon seudun ammattiopiston kanssa, jossa koulutetaan lähihoitajia ja hoiva-avustajia.

IoT Campuksen hoivayksikön toiminta on tarkoitus suunnitella yhdessä kumppaneiden kanssa siten, että yksikkö pystyy tarjoamaan ammattiin opiskeleville sairaanhoitajille, lähijoitajille ja hoiva-avustajille työharjoittelupaikkoja, osa-aikaista työtä sekä mahdollisuuden suorittaa yksikössä opintoihin kuuluvia käytännön harjoittelujaksoja. Hoivateknologiaan erikoistuvilla insinööriopiskelijoilla olisi mahdollisuus tehdä tuotekehitystä yhdessä hoivayksikön henkilöstön ja asukkaiden kanssa sekä pilotoida uusia ratkaisuja ja tuotteita hoivayksikössä.

Hoitajiakin näyttää löytyvän, ettei vaan ihan ruuhkaksi asti plus siihen sitten vielä insinöörit, jotka kehittelevät ties mitä apuvälineitä ja vempaimia.

Taidokasta ja kekseliästä on esittelijän IoTCampus -mainostaminenkin:

Salon kaupungilla on nyt mahdollisuus yhdessä kumppaneiden kanssa ottaa rohkeita askelia, osoittaa tietä ja kehityksen suuntaa teknologiaa hyödyntävässä ikäihmisten hoivassa Varsinais-Suomessa. On yleisesti tunnistettu asia, että hyvinvointi- ja hoivateknologian, robotisaation ja automaation avulla meillä on paremmat mahdollisuudet tukea ikäihmisten laadukasta elämää ja arjessa selviytymistä sekä tukea ikäihmisten hoivassa työskenteleviä henkilöitä. Tässä kuvatun kaltaisella oppilaitos- ja yritysyhteistyöllä on merkittävä vaikutus myös kaupungin osaavan työvoiman saatavuuden ja elinvoiman edistämisessä.

Ja hupsista, sitten voidaankin jo koota vallan hiano ehdotus:

Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Salon kaupunki vuokraa IoT Campuksen Kampa 3 -rakennuksessa osoitteessa Joensuunkatu 7 I sijaitsevat hoivayksikön käyttöön tarkoitetut liitteen mukaiset tilat.

--

Olisivat voineet asian valmistelija ja esittelijä kertoa jo nyt myös jatkon. Onhan kaavamuutos tulossa (lue edellinen blogi) ja edellinen IoTCampuksen toimitusjohtaja Vakula kertoi jo marraskuussa 2020 tällaista:

Tiloihin sopisi hienosti kuusi 30-paikkaista ryhmäkotia. Vanhuksille rakennettaisiin noin 180 asuntoa, joissa olisi parikymmentä neliötä tilaa, oma esteetön kylpyhuone ja suuret yhteiset tilat.

https://www.sss.fi/2020/11/moni-tyrmasi-ajatuksen-meriniityn-hoivakodista-muttaiotcampuksella-ideaan-uskotaan/

-- 

Taisin olla EnnustjaEukko kirjoittaessani 26.7.2021 tällaista:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2498701#album_selector


Kommentit

7.11.2021 14:13  Marjatta

Päättäjien päitä sekoitetaan taas ja oikein kunnolla sekoitetaankin.Täytyy tehdä tätä, täytyy tehdä tuota -tyyliin lisätään vielä sote -uudistus. Annetaan ymmärtää, että vanhustenhoidon laitostulevaisuus ei tässä kaupungissa muutoin kuntoon tule kuin että hoivatilat rakennetaan IoTCampuksen tyhjyyttä kaikuviin toimistotiloihin. Esteettömyydestäkään ei välitetä ei niin tuon taivaallista!

7.11.2021 14:19  vanhusten puolesta

Miksi missään ei näy kuvia siitä, millaisia huoneita tulee? Minä ainakin kaipaan huonetilaohjelmia näkyviin. Onko niitä näytetty edes päättäjille? Sitäkin ihmettelen, miksi päättäjät eivät voineet pitää valtuustoseminaariaan campuksen tiloissa?

7.11.2021 18:31  YksMammast Kylält

Niin salolaista, samanlaist on myös Suomen hallituksen Viisikoll. Päätetään ett toi asia tehdä ja toi ja toi jne, kukaan ei ota selvä, toimiiko ne päätetyt jutut iha noi vaa, ja jos toimi ni miten ja mitä seuraamuksia saattaa olla joillekin !!! Sama Saloss. Päätetä ett muuteta IoT:n kerros tai kaksi hoivakotia vastaaviks hoivatiloiks. Ennenku on yksittäishuoneit tehty kaikkine wc- ja suihkutiloineen, 30 nniitä tulisi, on siinä r a h a a kulunut ja aikaa. Mattila sai lähteä viralta koeaikana, minne hävis virkaan valittu??? (kaup.joht.)

8.11.2021 13:12  Marjatta

Kyllä tuossa havitellaan lopputuloksena 180 paikkaisesta HoivaKodista. Näin sitä kaavamuutoksessakin jo perustellaan: "Tontin kerrosalasta enintään 15 000 k-m2 voidaan käyttää palveluasumisen tiloiksi" Siis, että tilaa riittää. Tietänee sitä, että kun paikkoja rakennetaan lisää, niin Hintalle ja Kukonkalliolle sanotaan "moimoi"!

8.11.2021 13:17  Marjatta

Kaupunginjohtajan poissaolon syy keikkuu vain arvailujen varassa! Outo juttu. Kyllä sitä yleensä kerrotaan, jos joku on pois, että onko sairastunut, onko itse tai esim. läheinen. Ja onhan noita syitä. Toivottavasti mies ei ole kyllästynyt kaupunkiimme!

8.11.2021 13:29  Marjatta

Ja tämmösestä sanoilla hehkuttamisesta en tykkää:

?.. merkittävä vaikutus myös kaupungin osaavan työvoiman saatavuuden ja elinvoiman edistämisessä. ?


Vai miten tuo nyt olikaan:
https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/satunnaisesti_

"21.3.2017 10.48
Ulla Onkamo
Elinvoima ei kasva elinvoima-sanaa viljelemällä
Sana on liian monitulkintainen kunnallishallinnon nimiin ja virkanimikkeisiin.
Elinvoimaa, sitä tarvitsemme jaksaaksemme. Mutta mitä elinvoima oikeastaan on?"

8.11.2021 22:51  Salora-Hyvon-LSO-ym ym

Elinvoimaa oli Salon kaupunkiss -60 -90- luvuilla, ku katujen täydelt kulki aamuin illoin porukat töihin ja töist kottiin, ja vuorotyöläiset viel enne ja jälkke klo 14. Oli jalankulkijoi, pyöräilijöi ja autoilijoi, kaikill kiire kaupan kautt koteihinsa. Busseilla kuljettiin maaseudult. Ollaan ny sitt buumerei, ku tämmössi miäleen palauttaa. Olis se nii suotavaa ollu, ett kouluist valmistuva heti töihin pääsisivä. Ei sinn auta hallituksen keksimä; käy pari vuatt koulu lissä eli roiku siäll jotenkute aikkatas kuluttamas.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini