Salo - kutistuva kaupunki

Maanantai 14.3.2022 klo 12.59


Tänään löytyi tämmöstä luettavaa:

Kaupunkikehityslautakunta päättää asettaa Salon keskustavision 2030 nähtäville ja kommentoitavaksi

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022236-11

Päätös on tehty 1.3.2022.

Asemakaavapäällikön esittelystä mm. 

Salon keskustavision tavoitteena on nostaa esiin keskeiset keskustan kehittämisen alueet ja tarpeet. Salon kaupungin strateginen tavoite on asukasmäärän ja työpaikkojen määrän kasvattaminen, siksi projektissa keskustan elävyyttä lähestyttiin erityisesti keskusta-asumisen, liikkumisen, saavutettavuuden, kaupunkielämän sekä yritystoiminnan houkuttelevuuden näkökulmista.

Toimivan ja elävän kaupunkikeskustan kehittäminen edellyttää yhteisen vision jakamista sekä toimivaa yhteistyötä kaupungin, päättäjien, yritysten, kolmannen sektorin toimijoiden ja kaikkien salolaisten kesken.

Visioehdotus asetetaan nähtäville ja kommentoitavaksi Ota kantaa.fi – palveluun.

--

Kovin yritin hakea linkkiä tuonne Ota kantaa.fi -palveluun, mutta en löytänyt. En löytänyt cityn sivuiltakaan, esim. tiedotteista. Jos joku tuon nyt löytää ja tietää, niin voisi laittaa vinkin/linkin kommenttikohtaan. Kiitos!

Ja mistäkö otsakken keksin? Löysin sen em. päätöksen liitteenä olevasta selvityksestä!

https://salo10.oncloudos.com/kokous/2022236-11-18959.PDF

Salon kaupunki täyttää niin kutsutun kutistuvan kaupungin määritelmän. Tekijöinä kutistumisen taustalla ovat useimmiten jo mainitut megatrendit: talouden ja kaupunkirakenteen muutos, kaupungistumiskehitys sekä väestön vanheneminen9 . Kutistumisen kehää on vaikeaa katkaista.

Asuminen on elävän kaupunkikeskustan tärkeä osa. Jotta Salon keskustassa asuminen olisi houkuttelevaa, on syytä selvittää, keihin se erityisesti vetoaa ja miten sitä tulisi kehittää, jos sitä halutaan tehdä houkuttelevaksi uusille asukkaille. Tulee kysyä, millaisia ominaisuuksia Salon kaupunkikeskustalla on oltava, jotta se näyttäytyy käypänä vaihtoehtona luonnonläheiselle pientaloasumiselle tai toisaalta onko nimenomaan pientaloasumista kehitettävä aivan keskustan tuntumassa.

Tulevaisuuden trendinä on puhuttu älykkäästä asumisesta. Mikäli Salon kaupunki pyrkii edistämään älykotien yleistymistä Salon asuntotarjonnassa, on sen toimittava ratkaisujen sovittamisen välikätenä tai ainakin varmistettava, että ratkaisuja kehitetään salolaisille olennaisilla tavoilla.

Salon kaupungin on asetettava selkeät kokonaisvaltaiset tavoitteet kaupunkikeskustan kehittämiselle ja pyrittävä edistämään niitä aktiivisesti elinkeinoelämän, yhdistysten ja asukkaiden kanssa.

jne.

Sanonko jotain mielipiteen tapaista?

En sano.

Mutta käviskö ISO huokaus ! ! !


Kommentit

22.3.2022 19.58  Otakantaa.fi

Otakantaa.fin osoite on otakantaa.fi. Ihan niin kuin nimikin kertoo.

Kirjoita selaimesti hakkuriville otakantaa.fi ja jo löytyy.

23.3.2022 7.50  Marjatta

Antteks nyt vaa otakantaa -tyyppi. Minä kirjoitin blogini 14.3.2022. Silloin ei ota kantaan tuon asian osalta päässyt. Salo on vasta 21.3.2022 avannut tämän linkin ja infonnut asiasta tiedotteissaan.

23.3.2022 16.14  Sivujasi Seuraava

Näin on. 14.3. ei toimivaa linkkiä ollut. Se tuli nyt vasta kun kaupunki asian tiedotteissa julkaisi. Oliko joku unohtanut julkistamisen? Luulen, että oli.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini