yhdessä tekemistä, älyä ja tunnetta

Maanantai 11.4.2022 klo 8.45


Kun googlettaa esiin Salo, niin ainakin minun tietsikkani nostaa ensimmäiseksi esille tällaista:

"Salo on toisiaan täydentävien vastakohtien kaupunki. Täällä on hiljaisuutta ja yhdessä tekemistä, älyä ja tunnetta, ennakkoluulotonta teknologiaosaamista sekä ihmisläheisyyttä. Olemme noin 51 500 asukkaan ja 5000 yrityksen kaupunki hyvien kulkuyhteyksien varrella."

Kun kuntaliitosSalo aloitti 1.1.2009, niin kaupungissa oli väkeä melkein 55 000. Em. mainoksen, houkuttelun tai miksi tuota kutsuisi, laatijoiden tarttis vissiin mennä peilin eteen ja kysyä, mikä on, missä vika, kun väkeä on poistunut, muuttanut muualle. Muualla ovat, ilmeisestikin, jotkut asiat ja palvelut parempia. En tiedä, mutta saa tätä tilannettamme ihmetellä! Eiks vaa?


Kommentit

11.4.2022 9.02  Marjatta

Mites sit suu pannaan, jos väkiluku vielä laskee? Valtuutettujenkin määrä laskee. Jos väkeä on alle 50 000, niin valtuustoon valitaan vain 43 henkilöä!

Nyt tarkkana, arvoisat virkamiehet ja päättäjät. Kuinka moni vilkuilee esim. Salon myytävien asuntojen tilannetta? Paljon niitä ei ole ja nekin sellaisin hinnoin, ettei paljon kannata muualta muuttavan esim. omakotitaloa itse rakentaa. Kyllä tänne muuttaa kannattaisi!

Mutta. Koulujen sijainti ratkaisee paljon. Se harmistus tässä vaan, että ei meillä sellaisia ole ajateltu. Ikäihmisiä ei senkään vertaa. Mutta kohta ei enää tartteekaan, kun SoTePe ja Turku sanoo, miten palvelut järjestetään!

11.4.2022 18.08  Maaseudun asukas

"Salon täydentävien vastakohtien kaupunki."
Joopa joo. Hiljaisuutta ainakin löytyy, jos ei muualla, niin vanhoissa kuntakeskuksissa.
Palvelut ovat vähentyneet ja paljon, epäilen että osaksi senkin takia, että viranhaltijat ovat linjanneet, että elämää ei keskustan ulkopuolella tarvitse olla. Usein nämä palvelujen supistusehdotukset on kirjattu taloussuunnitelmaan ja vielä sivulauseisiin, joten monikaan valtuutettu ole näitä lukenut ja havahtunut vasta siihen kun suunnitelmaa pannaan täytäntöön.
Onko sitten ihme, että väkiluku vähenee, Tunnin junan hankeaarviointiohjelman mukaan v. 2040 Salossa on enää 43900 asukasta (arvio tilastokeskus).
Mutta tarvitaanko sitten enää viranhaltijoitakaan hallinnossa enää niin paljon, kun ei ole enää asukkaita eikä palveluja, joita voisi poistaa!??

12.4.2022 9.04  Sivujasi Seuraava

Väkiluvun ennuste vuodelle 2040 on aika tyly. Toivottavasti virkamiehiä ja naisia jää runsaasti eläkkeelle siihen mennessä eikä heidän virkoja täytetä enää. Mihin tunnin junaakaan enää tarvitaan? Turkulaisten ohikiitämiseenkö?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini