kipuillaan Klippulasta

Maanantai 6.6.2022 klo 15.28


Salon kaupunginvaltuusto on joulukuussa 2021 päättänyt, että Klippulan merenrantakiinteistö myydään. Perusteita kerrotaan ja väläytellään mm. viime vuosien olemattomasta käytöstä.

Missä sitä käyttöä nyt niin kovin paljon on koronaikana ollut muuallakaan? Jos kohteessa ei enää kesäsiirtolatoimintaa ole, niin voisi kai siellä olla jotain muuta toimintaa! Ja ihan kaikille kaupunkilaisille!!

Ideoitahan tuohon nyt kaivataan ja minun mielestäni ne on pare hankkia, kysyä joltain muulta taholta kuin kaupunkikehitys ja kaupunkikehitysjohtaja. Lautakunta kyl saa  minulta plussapisteitä. Se on 31.5.2022 päättänyt, että myyntipäätös perutaan.

Kaupunginjohtaja esittää, että Klippula pysyy myyntilistalla.

Pakkohan hänen on noin esittää.

Alunperin valtuuston päätöstä ei muuteta muuta kuin uudella valtuuston päätöksellä. Joko muutetaan tai ei.

https://www.sss.fi/2022/06/salon-kaupunginjohtajan-esitys-klippula-

Klippula pysyy myyntilistalla

Ja on tuolla Klippulassa nyt sitten käynyt SSS toimittajakin. Kaikki paikat on näköjään koluttu. Hyvä niin.

Kun uutisjuttua lukee, niin tulee olo, että ei kiinteistö mitenkään retuperällä ole.

Kierroksella Klippulassa

https://www.sss.fi/2022/06/kierroksella-klippulassa-muistojen-kesasiirtola

Toimittaja pohtii, mitä Klippulassa voisi tehdä, jos ei kesäsiirtolatoimintaa ole. Viikkovuokraus olisi yks ehkä = paikkaa vuokrattaisiin esim. perheille, joilla ei omaa kesämökkiä ole. Jos viikko kerrallaan vuokrataan, niin harmi, harmi, se todetaan, että kovin montaa huushollia ei sinne kesän aikana kerkeisi. Sensijaan tälle, että todetaan, ettei vuokrausbisnes  ole kaupungin ydintoimintaa, tälläiselle sanon höpöhöpö. Saahan kaupunki IoTParkissakin häärätä! Se on bisnestä sekin.   

Toimittaja pohtii myös sitä, paljonko Klippulan myynnistä saisi rahaa. Saako 100 000 vai saako puoli miljoonaa? Ja siihen sitten samaan syssyyn tiedoksi kaupungin toimintamenot. Ne ovat tänä vuonna yli 400 miljoonaa euroa, toista miljoonaa euroa päivässä. 

Mitään säästöä Klippulan myynti ei kaupungin kassaan tuo. Toimittaja sen hyvin tiivistää"Klippulan myyntituotto, on se mitä tahansa, on syöty tunneissa." 

Syöty tunneissa!

Onko siis myynnille järkeä?

Ei nyt.

Ei minun mielestäni.  


Kommentit

6.6.2022 15.47  Marjatta

Jos siellä jotain korjata täytyy, niin voi kai sellaista tehdä muillakin konstein kuin että lyödään talousarvioon arviosumma, johonka firmat sitten tarjouksia jättäessään lyövät päälle ylihintaa! Torin laidalle rakennettu huoltorakennus on yks tällainen oikein kammo-esimerkki.

Talousarvioon tarvitaan toki rahaa, jos jotain korjata meinataan, mutta onko sitä pakko kaikkea nimeltä mainita! Esim. Jos tarvitaan johonkin vaik uusi huussi, niin varataan rahaa, mutta kun pyydetään tarjouksia, tekijöitä, niin kysytään, millä hinnalla teet. Firmat joutuvat itse miettimään, millä hinnalla semmonen toteutetaan!

Rakennuksia voinee esim. ulkomaalata ja kunnostaa niin, että järjestetään paikan päällä aiheesta joku kurssi.

Ja nuoria voinee pyytää vanhoja maaleja rapsuttamaan. Päivän päätteeksi voi porukoille tarjota hyvät löylyt, pitzat ja siiderit. Oma filtti mukaan, niin voi yöpyäkin.

7.6.2022 8.19  Veronmaksaja

Epäilen, että talkootöihin on vaikea saada porukkaa, kyllä ne yleensä vanhoja ovat, jotka niihin osallistuvat, sen olen mm. yhdistystoiminnassa havainnut.
Valtuusto älähti, kun Klippulaa oltiin myymässä. En tiedä, onko se populismia, vai mitä.
Kiinteistöjöä on valtuusto aikaisemminkin myynyt, miksi nyt tuli kova poru.
On myyty ja tulee edelleen myymään, käytössä olevia ja hyväkuntoisiakin, joiden menetyksen me olemme alueellamme kokeneet isona puutteena. Mutta ei valtuusto ole mitään silloin tehnyt asian eteen. Usein on myyty alle kirjanpitoarvon ja sekin on rasittanut kaupungin tulosta ja juuri myyntivuonna!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini