Uusimmat kuvat

sijaisen tarvetta tai sitten ei

Lauantai 20.8.2022 klo 22:31


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/paaministeri-ja-sijainen/

Pääministeri ja Sijainen

Pari päivää sitten julkistin vapaavuoron puolella mielipiteeni siitä, saako pääministeri käydä kotibileissä tai ylipäätään, saako hän bilettää.

Tv -uutisia en nyt ole seurannut, mutta muualla esiin nostetut uutisotsakkeet (mm. Iltalehti, Iltasanomat, Seiska, myös tämä Uusi Suomi) ovat pitäneet huolen siitä, että kansalaisille on tihkutettu ”Sanna on bilettänyt” -infoa aina vaan, yksityiskohtia löytyy ja kaikennäköistä lisätietoa tulee tuutin täydeltä. Rouva pääministeri yrittää sitä sitten selittää, mitä tuli tehdyksi tai mitä ei tullut tehdyksi.

En tiedä muuta sanoa kuin että lopettaisivat jo tohkaamisen ja meuhkaamisen. Ihan kaikki.

Yksi asia kyllä on, joka taitaa olla vastaisen varalle selvitettävää ja se on: Virkamiehen oikeudet ja velvollisuudet.

Niitä on ainakin facebookissa esille nostettu ja erityisesti kohtaa: Vapaa-ajallaan virkamiehellä on oikeus osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja esimerkiksi olla mukana yhdistyksissä ja politiikassa. Hän on kuitenkin virkamies myös työajan ulkopuolella: hänen on yksityishenkilönäkin käyttäydyttävä niin, ettei kansalaisten luottamus häneen tai hänen edustamaansa viranomaiseen vaarannu.

Omasta virkamieskaudestani (ikuisuus sitten) muistan, että kyllä minä ilmoitustaululle lappusia liitin kertomaan kuka oli tuuraajani, jos olin esim. lomilla. Mutta jos tansseissa kävin, niin en minä niitä henkilöstölle ihmeemmin ilmoitellut. Taisivat tietää ne päivät ja keikat ihan muutoinkin.

Mutta nämä valtakunnan tason johtajat!

Mitä pitäisi selventää tai tarkentaa, kun he vapaallaan ovat?


Kommentit

20.8.2022 22:33  Marjatta

Minun mielestäni tarkentaa tulisi se, milloin on sellainen tilanne, että pääministerin, myös muitten ministerien, pitäisi ilmoittaa olevansa vapaa-ajallaan juhlimassa tai jossain niin, että vastuu työtehtävistäkin on vapaa -vaihteella.

Milloin pitää määrätä sijainen ja kuka sen määrää, nimittää?

21.8.2022 0:14  ...

Mitä se sijainen siihen auttaa että pääministeriä leikkivä lapsellinen pissis on narkkihuora?
Mitä se sijainen siihen auttaa että pääministeriä leikkivä lapsellinen pissis pyörii narkkareitten kanssa oli vapaa-ajallaan tai ei?

..ja ei - se että pääministeriä leikkivä lapsellinen pissis väittää käyneensä testissä ei tarkoita että hän todellakaan kävi testissä vaan että hän puhui juuri niin totta kuin narkkihuora vain osaa.

21.8.2022 9:30  marjatta

Tämän bile -kohun myötä pääministeri ja muut ministerit lukevat, toivon mukaan lukevat

Ministerin käsikirjaa

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161646/Ministerin_kasikirja_2019.pdf?sequence=1&isAllowed=y

eestaa! Ja kun tästä aiheesta varmaan edelleenkin kohistaan, saadaan valtakunnassa muut tärkeät tulossa ja menossa olevat asiat ja uutiset ?sivuraiteille?. Ei hyvä!!

21.8.2022 9:39  marjatta

".. eikö pääministeriä valittaessa oteta mitenkään huomioon sitä, mikä muodollisen pätevyyden lisäksi tulisi ottaa huomioon pääministeriä valitessa ( jonka siis teki Suomen Sosialidemokraattinen puolue ja sen johto ) mitä kokemusta ja näkemystä pääministeriltä vaadittaisiin valtakunnan sisäpolitiikassa, EU-politiikassa, ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä globaalissa politiikassa hallituksen toiminnan johtamisesta puhumattakaan. Suomen globaalia politiikkaa ei todellakaan johdeta lähettämällä twiittejä eetteriin naapurimaan johtajalle."

Noin ihmettelee yksi uuteen suomeen minua kommentoinut.

Liitin kommenttiin tämän linkin:

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/eduskuntavaalit/Sivut/default.aspx

Tuossa kerrotaan miten kansanedustajaksi pääsee. Onko erityisvaatimuksia pääministeriksi, sitä en tiedä.

21.8.2022 12:58  Sivujasi Seuraava

Onneksi en ole pääministeri!

21.8.2022 19:05  MaaseuruMammast

Demari presidentin aikan he tuliva siihe tuloksee, ett presidentill ei tarvitt olla mimmostaka valtaa, ei sanallist eikä muutaka. Kyll Pääministeri hoita ne asja muitte ohess. Sitt tuli siihe seki, ett pääminister hajotta hallitukse, jos ei suju. Eipä ol simmost tullu, kuka ny simmost tekis, Kekkone teki! Ny on sitt tämmöst sotku saattu aikaseks. Miten mene syksyn isot talousneuvottelut? Kestäkö hermo? Ja toi biletys? Eikös ol vähä outoo seuraa Suomen tärkeimmäll virkahenkilöll ?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini