Uusimmat kuvat

tätä mieltä

Torstai 22.9.2022 klo 10:50


Yritin tätä mieltä -kirjoitusta salkkariin (Salon Seudun Sanomat).

Se ei ehtinyt ennen sote -kokousta.

Julkistanpa mielipiteeni nyt sitten tähän!

Salon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan 21.9.2022 pidettävän kokouksen esityslistalla näyttää yhtenä asiana olevan Hyvinvointipiste Linjurin tulevaisuus.

Paikka on ollut suljettuna 27.12.2021 alkaen toistaiseksi. Linjurihan on toiminut mm. rokotusten antopaikkana, mutta kun tuli covid 19 pandemia, niin rokottamiset siirrettiin Saktan tiloihin. Lautakuntaa informoidaan, että kuntalaiset ovat tottuneet Saktan käyttöön. 

Pakko Saktaan on ollut tottua. Ei paikan käyttöön ottoon kaupunkilaisten mielipidettä kysytty. 

Linjurin tiedot näkyvät edelleen kaupungin nettisivustoilla, esim.: ”Hyvinvointipiste sijaitsee kauppakeskus Linjurissa Salon keskustassa. Hyvinvointipiste on paikka, jossa kuntalaisilla on mahdollisuus saada laaja-alaista ohjausta ja neuvontaa kaikissa hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa.”

Sote -lautakuntalaisille annetaan ymmärtää, että ei Linjuria enää noin vaan uudelleen avata. Jos avataan, niin on pohdittava vaihtoehtoja. 

Ensimmäinen vaihtoehto pitää sisällään terveydenhoitajan vastaanoton, mutta osittaisella resurssilla. Toisessa vaihtoehdossa Linjuri avattaisiin vain järjestösektorin käyttöön.

Tulevaisuutta on kysytty Salon SYTY ry:ltä ja sen hallitus on pyynnöstä em. vaihtoehtoihin todennut, jotta ”asiakasvolyymi todennäköisesti jää riittämättömäksi järjestösektorin asiantuntijan resurssointia varten.”

Mitä muuta tuo tarkoittaa kuin että ei jatkoa Linjurille! 

Mikä on kolmas vaihtoehto? Se on se, jota lautakunnalle ehdotetaan ja minä koen, että tyrkytetään: Linjurin vuokrasopimus irtisanotaan. Ehdotus on höystetty sanahelinöin: edetään ”vaihtoehdon kolme mukaisesti hyvinvointipiste Linjurin toimintamallin uudelleen arviointiin osana Varsinais-Suomen hyvinvointialueen ja Salon kaupungin hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen yhteistyön suunnittelua.”

Noinko  helposti poistetaan esim. autottomia, bussilla kulkevia ikäihmisiä hyvin palvellut Linjurin paikka? Eikö sinne nyt voisi jatkossa siirtää vaikkapa ikäkeskustoimintaa? Linja-autoasema on melkein vieressä. Entä onko toimittu kuntalain mukaan? Onko kysytty kaupunkilaisten mielipidettä? Esimerkiksi ikäihmisiä on tässä kaupungissa melkoinen määrä.

Ennustajaeukko olen joskus ennenkin ollut. Nyt ennustan, että kun Linjurin vuokrasopimus on lautakunnan siunauksella irtisanottu, niin seuraavan kerran saamme lukea ehdotusta, jonka mukaan tilalle tuleva hyvinvointipiste on osoitteessa IoTCampus! Toivottavasti ei sentään mainosteta, että paikka on keskustassa, sillä sitä se ei ole!

 

Marjatta Halkilahti

Muurlan kaupunginosa

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini