Kirje JouluPukille ja JouluMuorille

Tiistai 29.11.2022 klo 18.13


Piti Väylävirastosta kirjoittaa, mutta kiukkuvaihde veti vitoselle tämän päivän hallitus -uutisista. Laitoin Uuden Suomen Puheenvuoron kautta kirjettä JouluPukille ja JouluMuorille:  

Tämän päivän isohko uutinen on, että keskusta on irtautunut hallitusyhteistyöstä. Se on muitten hallituspuolueitten mielestä liittoutunut oppositon kanssa ja toimii siis muita hallituspuolueita vastaan.

Minua, ihan tavallista kansalaista tökkii se, kun puhutaan kriisistä. Kukaan tuskin kieltää, etteikö koronapandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan ole jotain, jotain todella ikävää ja sotatilanne kauhistuttavaakin, mutta ei noita meille kansalaisille pidä kriisiksi nimittää ja antaa ymmärtää, että siksvarten velkaa on otettu. Sitähän hallitus tehnyt on.

Keskusta on nyt jumittanut hallituksen työskentelyn liittoutumalla opposition kanssa luonnonsuojelulain käsittelyssä muita hallituksessa istuvia vastaan ja näin ollen tässä ilmeisesti jumittuvat myös mm. maatalous- ja sote -pakettien käsittely.

Entäs sitten?

Minä ajattelen niin, että antaapa jumittua vaan. Olisi saanut jumittua jo silloin, kun sote -uudistusta puuhasteltiin. Ja päätettiinkin!

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 32 päivän kuluttua. Ennustan, että ensi vuonna me kriisissä olemme. Aidosti kotimaisessa ja itse aiheutetussa. Sitä ei paikata hyvällä hallitusyhteistyöllä eikä uusilla velanotoilla.

Minä toivon JouluPukilta ja JouluMuorilta upouutta hallitusta. Jatkotoivomus on, että hallitus peruu hyvinvointialueet. Tiedän, että sitä en saa, vaikka kuinka toivoisin. Senkin tiedän, että vaikka kaikki hallituksessa vaihtuisivat, puolueet ja ministerit, niin tavallinen kansalainen joutuu ensi vuonna katsomaan elämää laulun sanoin: ”.. vaikka paremmaksi kaikki muuttuu, silti hyväksi ei milloinkaan!” (Roskisdyykkärin balladi).

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/auttaisiko-upouusi-hallitus/


Kommentit

29.11.2022 20.40  MaaseuruMammast

Muiss maiss hallitus kaatuu, jos näin tökkimä alkka, uuret vaalit siit vaa. Luannista se muiss maiss, miks'ei Suamess ????? Vai onk nii kova pelko, ett ministerin penkki menee. Voi se mennä keväälläki. Kyll Sote on ku sekane lankakerä. Sitäkä he ei uskall sanno, ett mikä ja millä sitä sote-maailma pyäritetä, velkka on valmiks vaikk kui pali????? Ja se mikä enite ärsyttä, ett Marini jako sitä korona-apu-raha tutuill rahakkail artisteill tosta vaa, ku ne röyhkiäst anosiva. Maanviljelijöilki luvatti jotta, mutt siit ei enä puhut, ett koska jotaki. Ihmiste taloure kaatuva sähkölaskutte kanss, ei mittä. Jotta piänt sitt o luvattu, kuka ossa niit sitt hakke. Mutt Marini o ny Australiass saakka ihmissi siäl valistamass. ???????

29.11.2022 23.48  Marjatta

Monta kertaa on mielessä pyörinyt, miksvarten hallituksen esityksen eduskunnalle pitäisi olla yksimielinen, viimeisin esim. saamelaiskäräjälaki. Kansanedustajathan ovat kansan edustajia. Annettais nyt vaan heille kaikille päätösvalta. Puolesta tai vastaan. Äänestämällä se lopputulos selviäisi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini