näin muualla

Tiistai 20.12.2022 klo 19:02


Näin muualla:

Akaa haluaa asuntomessut vuonna 2029 tai 2030 – näitä alueita pohditaan

Akaa käynnistää esiselvityksen asuntomessujen järjestämisestä.

--

"Akaasta löytyy erinomaisia alueita mahdollisten messujen järjestämiseen, koska tarjolla on tiivistä kaupunkimaista keskustaa esimerkiksi erikoiskohteita varten sekä viihtyisiä väljempiä alueita keskustojen ja mahdollisesti myös vesistöjen läheisyydessä. Sijaintimme 3- ja 9-teiden kupeessa pääradan varrella on erinomainen”, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván tiedotteessa.

Salossa asuntomessuja on esitetty, en edes muista kuinka monta kertaa, mutta eipä vaan kaupunkikehitys ole tuupannut asiaa eteenpäin. Nyt asiasta on lyhyt maininta uusimmassa kaupunkistrategiassa. Saas nähdä tapahtuuko jotain.

Mahdollistava maankäyttö

Salon kaupungin elinvoiman takaamiseksi strategiakaudella parannetaan kaavoituksen sujuvuutta, vauhditetaan keskustan kehittämistyötä sekä huolehditaan taajamien tarkoituksenmukaisesta maankäytöstä. Kaupunki hyödyntää moottoritien läheisyyttä kaavoittamalla sekä yritys- että asuintontteja liittymien läheisyyteen. Salo päättää Asuntomessujen hakemisesta sekä hyväksyy Salon keskustavision 2030 vuoden 2023 aikana.

 


Kommentit

20.12.2022 19:22  Sivujasi Seuraava

Akaa ilmoittaa haluavansa. Onko Salo tuollaista ilmoittanut kertaakaan? Jos Saloon messuja tosissaan halutaan, niin ote pitää olla jotain muuta mitä tähän mennessä on ollut.

20.12.2022 19:29  Marjatta

Olen samaa mieltä. Jottain tarttis tehrä. Ja kunnolla. Ja pian.

Tämä Salon Seudun Sanomista tänään: "Salon väkiluku kutistui marraskuussa ? 51 000 asukkaan alitus jo lähellä"

20.12.2022 19:33  Marjatta

"Yleensä ne pärjäävät, joka osaavat viestiä vahvasti. Salon pitää kertoa, mitä se haluaa olla ja alkaa toteuttaa sitä. Salolla on hyvät edellytykset menestyä."

Tuo ja paljon muuta löytyy Salon Seudun Sanomista 4.11.2022:

Salo sijoittui ylempään keskikastiin alueiden elinvoimatutkimuksessa, naapureista vain Somero jäi taakse

3.1.2023 13:25  MaaseuruMammast

Ei asuntomessut yksistään innosta ihmisiä paikkakunnall muuttama ja rakennuslupii messutaloill hakema, jos ei paikkakunnall ole kasvavaa yritystoimintaa tms. Ehkä hyvät ja sujuvat kulkuyhteydet lähimpiin isoihin kaupunkeihin käyvät houkuttimina jonkin verra. M u t t a jos kaksi korttelia rakennettais monipuolisiksi seniori-tiloiksi, kultturitarjonnan ja talvipuutarhoin, uima-altaat ja kuntosalit, bingot m.m. Vähän vitsiks väänsin - you know!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini