Äänestämään

Sunnuntai 26.3.2023 klo 22:50


Vaalikone kertoo tai sitten ei!

 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/aanestamaan-tai-sitten-ei/#comment-3863652

Kerrotaan, että ”Vaalikone näyttää sinun vastauksiisi parhaiten sopivan ehdokkaan heti kolmannen vastauksen jälkeen.”

Voi olla. Voi olla, että ei.

Jos vielä selviäisi mainosten näkemisellä, niin pääsisi helpolla, mutta kun avaat esimerkiksi telkkarin, niin puolväkisin näet ehdokkaita ja vaalitentittäviä. Jossain ohjelmassa taisi olla yleisöäkin paikalla.

Tähän saakka minä olen selvinnyt noista samalla tyylillä kuin mainoksia sisältävistä tv -ohjelmista. Otan ohjelman nauhalle ja kun sen katson, niin kelata hurautan kaikki mainokset pois.

Näin on käynyt tähänastisten vaaliohjelmienkin. Jos on telkkua avatessa vaaliohjelma ollut just menossa, niin olen kiireen vilkkaa siirtynyt ohjelmaan numero seuraava, sellaiseen, joka on taatusti ollut jotain muuta kuin politiikkaa.

En siis ole katsellut tai kuunnellut ehdokkaiden esiintymisiä tai puheita, mutta olen minä niihin silti törmännyt. Agressiiviset uutisotsakkeet mm. netissä ovat kyllä kertoneet, kuka minkäkin tasoinen esiintymisessään ja Suomen talous- ym. tilannetietämyksessään ollut on, mitä on sanonut väärin ja miten on yleisesti ottaen pärjännyt toisten ehdokkaiden kanssa kilpaa huutamisessa.

Ja sitten se muutamien ehdokkaiden ehdottomuus. Ollaan niin niin olevinas jyrkkää mieltä ja mielipidettä! Tuon tai tuon kanssa meidän puolue ei ainakaan hallitukseen mene!

Mutta!

Annas olla!

Kun vaalien lopputulos on selvinnyt, silloin alkaa vimmattu pikkutakkien ja -jakkujen kääntäminen.

Kaikki käy, kunhan vaan pääsisi hallitukseen! Ja voivoi, se vasta olisi jotain, jos vaikka ihan ministeriksi saakka!


Kommentit

26.3.2023 23:00  Marjatta

Taidan olla jonkunsortin kummajainen. Vaikka olen itsekin politiikassa mukana ollut, niin vaalikoneita en todellakaan ole availlut, nyt eduskuntavaaleihin en lainkaan ja aikaisemminkin hyvin, hyvin vähän.

Viime vaaleissa otin esille vain yhden, tämän meidän paikallislehtemme vaalikoneen ja muistan, että kun sen kysymyksissä jonkun matkaa etenin, niin totesin: tämä ei ole mun juttu!

Äänestin kyllä. Sopiva ehdokas löytyi ilman vaalikoneita. Tuli valituksikin.

Tänä vuonna teen samoin kuin viimeks!!

30.3.2023 14:59  Mammast Kylält

Ähky tunne on tullu, ku illast iltaan kanavalt toisell ova ne sama puoluejohtaja olle vastailemass toimittajie kysymyksiin, jotka eri sanakääntein esitetään. Sitte lisäks viäl netiss IS:n ja Iltalehden vaalipaneelit, samat henkilöt ja kysymykset. Ei hetkautt ei sitt yhtikäs tämmöst konkari äänestäjä, mutt ehkä nuaremmat polvet tarttee vahvistust. Vähä kyll jänskättä, mimmone lopputulos tule!

31.3.2023 19:15  Sivujasi Seuraava

Samat henkilöt ja kysymykset. Ei tähänastisille vaaliohjelmille voi kovin paljon kehuja antaa. Minä olen jo äänestänyt.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini