Putkiremppaa

Tiistai 18.7.2023 klo 23.47


Ei minulla mitään putkiremppaa ole ollut, mutta Suomusjärven kesäteatterissa on. Eilen kävin katsomassa. Ajatuksissa oli, että tätä nyt ainakin Salon alueen kesäteatteriesityksistä menen katsomaan, mutta en minä sitä eiliseen päivään ollut suunnitellut. Olin yhden ystävän mökillä, kun toinen ystävä soitti ja kysyi lähdenkö kaveriksi. Sitten vaan ystävän kyydillä mökiltä kotiin ja melkein samantien suunta Suomusjärvelle. Ja kiitos, ystävän kyydillä tämäkin matkanteko.

Mitäpä kertoisi näytelmästä, esityksestä ja näyttelijöistä? 

Näytelmä on just semmonen, mitä kesäinen kesäteatteriesitys hauskimmillaan on: käsikirjoitus mieltä piristävää ja esitys mukaansa vievää. Näyttelijöitä katselen yleensä "sillä silmällä", että ovatko sopivia rooliinsa ja kun näyttelevät, ovatko uskottavan oloisia. 

Suomusjärveläisten näytelmässä on kahdeksan näyttelijää. Nyt oli minun mielestäni jokainen just prisiis rooliinsa sopiva ja näytteleminen sujui kaikilta aidon luonnikkaasti. Tässä esityksessä katsoja ei pääse pitkästymään, ei todellakaan. Suosittelen.

--

Vuohensaaren esitykseen Ulvova mylläri en ole vielä kerennyt. 

--

Viulunsoittaja katolla. Sen kävin katsomassa kesäkuussa Paimiossa. Esitykset ovat jo päättyneet. Paimion näyttelijät olivat pääosin vieraita, joten kehuja annan heille, joita salolaisilla lavoillakin näkee: räätälinä Pasi Nikula oli loistava, samoin ylioppilasta näytellyt Jerry Sarlin. Mutta olihan tuo pääosan esittäjä maitokuski Ville Kotamäkikin hyvä kun mikä. Komea oli esitys ja loppu koskettava, kun näyttelijät kunnioittivat tämän päivän ukrainalaisia, heidän surullista tilannettaan.

  


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini