auringon voimaa

Perjantai 8.9.2023 klo 14.21


Tämän päivän Salon Seudun Sanomat kertoo, että Salon kaupungintalon katolle asennetaan parhaillaan aurinkopaneeleja. Niitä tulee sinne yhteensä 300. Kun ne otetaan käyttöön, niin kerrotaan, että talon sähkönkulutus pienenee n. 20 prosenttia.

Hankintaan on mennyt 95 000 rahaa, mutta voimala maksaa itsensä takaisin kuulemma alle kymmenessä vuodessa.

Cityn hanke on kilpailutettu ja tarjousten jälkeen toimittajaksi on kahdeksasta tarjoajasta valittu, ei salolainen firma nimeltä Solar Age Oy.

Harmi, harmi, jos paikalliset ovat olleet kalliimpia.

--

--

On tuollaiset paneelit jo minullakin. Tarjouksia pyysin keväällä, siis kilpailutin, vaikkei minun mitään hankinta- tm. lakeja tarvitsekaan miettiä. Kaksi edullisinta tarjoajaa olivat salolaisia firmoja. Hinnanero ei suurensuuri ollut, mutta sen valitsin, joka edullisempi oli.

12 kpl niitä nyt sitten taloni katolla on. Maksavatko itsensä takaisin ja jos, niin missä ajassa? Minä en ole laskenut, mutta vanhin lapsistani laski. Samoja lukemia kertoi tai ennusti kuin mitä kaupungilla takaisin maksusta ajatellaan.

Saisis vaan nyt sitten aurinko paistaa!!

Kaikki paiste on kotiinpäin!!

Pilvisenä päivänä ei juur tuotantoa tule, mutta kun aurinko porottaa, niin kyllä tulee tuotantoa. Enemmän tulee kuin mitä päivän aikana sähköä kulutan.


Kommentit

8.9.2023 14.41  Marjatta

Paneelit maksoivat asennuksieen kaikkineen 8 140 rahaa.
Asentajafirma oli Halikon Huoltosähkö Oy.
Hyvin hommansa hoitivat!

--

Viime vuonna sähkön kulutukseni oli vähän yli 16 000 kWh.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini