Pitäisikö?

Tiistai 3.10.2023 klo 11.35


Pitäisikö valtion puuttua kalliisiin määräaikaisiin sähkösopimuksiin?

Minun mielestäni pitäisi.

Jos ja kun sähköyhtiöt eivät ilmeisestikään kuluttajariitalautakunnan linjauksille korvaansa lopsauta, niin eikö eduskunta voisi säätää sellaisen lain, että sähkösopimuksen irtisanominen on aina mahdollista ja ilman mitään sakkoja.

Miksi ei voisi olla vain toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia?

Elinkeinoministeri Wille Rydman voisi minun mielestäni tehdä asiasta järkevän ja sähköä käyttäviä/sähköä ostavia kansalaisia tasavertaisesti kunnioittavan aloitteen. Se sitten hallitukselle ja hyväksynnän kautta eduskunnalle.

Otsake tuolle jutulle oli tämä:

Hommia elinkeinoministerille!

Se löytyy tämän linkin takaa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/hommia-elinkeinoministerille/

--

Näin uutisoitiin helmikuussa 2023:

Lintilä: Kalliit määräaikaiset sähkösopimukset ministeriön syyniin – ”Sopimuksiin puuttuminen olisi poikkeuksellista muttei poissuljettua”

https://www.sss.fi/2023/02/lintila-kalliit-maaraaikaiset-sahkosopimukset-ministerion-syyniin-sopimuksiin-puuttuminen-olisi-poikkeuksellista-muttei-poissuljettua/

Nyt on uusi hallitus ja uusi ministeri, mutta hinnaltaan kohtuuttoman korkeita määräaikaissopimuksia on edelleen olemassa, eikä niistä niin vaan pääse irti.

--

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kalliit-maaraaikaiset-sahkosopimukset-ministerion-syyniin/

--

Kirjoitin mitä kirjoitin ja sitten löysin netistä infon. Ei tämmöstä asiaa näköjään niin vaan korjata, muuteta, paikata!

Jaahas. Se onkin tämmöttis!!!

KOKOOMUKSESSA, perussuomalaisissa ja kristillisdemokraateissa sekä vihreissä ei kannateta valtion ryhtyvän toimiin. Valtion aputoimia kannattavat SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton ja Liike Nytin ryhmänjohtajat. Ruotsalainen eduskuntaryhmä ei ota asiaan selvää kantaa.”

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/usu-keskustan-mielesta-valtion-pitaisi-puuttua-kalliisiin-maaraaikaisiin-sahkosopimuksiin-lahes-koko-oppositio-samaa-mielta/

Nooh, lukijoita on Uuden Suomen juttuun sentäs riittänyt. Äsken niitä näkys olevan 3600!

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini