onk tosika?

Maanantai 9.10.2023 klo 17.13


Aamulehdestä kopioitu:

Pirha rajasi iäkkäät pois kyselystä – ratkaisu johti kanteluun: ”Järeä keino”

KOKOOMUKSEN kansanedustaja Pauli Kiuru on jättänyt eduskunnan oikeusasiavaltuutetulle kantelun ikäihmisten asemasta. Kyse on Pirkanmaan hyvinvointialueen Pirhan kyselytutkimuksesta sote-palveluverkoston järjestämisestä. Siinä yli 79-vuotiaat rajattiin pois vastaajista.

Ikääntyneitä ei saa asettaa eriävään asemaan”, Kiuru tiivistää.

Hän jatkaa, että kantelu on järeä keino. ”Esimerkki Pirkanmaalta valikoitui ajankohtaisuutensa vuoksi. Suuren väestönosan perusoikeudet eivät ole toteutuneet asianmukaisesti.”

Hän ottaa esimerkin. Tampereen pormestari Kalervo Kummola täyttää pian 78 vuotta. ”Ensi vuonna hän ei olisi enää voinut osallistua kyselyyn.”

Kiuru ihmettelee Pirhan rajausta, jossa kaikki yli 79-vuotiaat oli rajattu tutkimuksen ulkopuolelle. Tutkimuksen toteuttamistapa ei vastaakaan lainsäädäntöä.


Kommentit

9.10.2023 17.18  Sivujasi Seuraava

Jos ei ole nettiä miten sellainen ihminen voi vastata?

11.10.2023 19.24  TämmöttisVaa

Netittömät jäävät nykyään kaikesta paitsi. Samoin käy myös, jos olet vastarannan kiiski kuten minä, enkä lataa puhelimeeni ainoatakaan mobilpay sovellusta, vaikka esim kaupoilla on ihan omat erikoistarjoukset näille, samoin on muillakin houkuttimia. Silti pysyn kannassani, en sovella luurini kanssa mitään.

11.10.2023 21.09  Marjatta

Juu, ei minullakaan puhelimessa mitään maksamisen ominaisuuksia ole.

Pankkikorttia kyl viuhutan olen sit ulkomailla tai kotoSuomessa.

Kyllä oli keväälläkin kivaa, kun Lontoossa kortin kanssa maksaminen kelpas missä vaan. Olisin varmaan seonnut päästäni, jos olisi pitänyt puntia vaihtaa ja niitten kanssa toimia!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini