miksi, miksi?

Perjantai 5.1.2024 klo 18.21


"Miksi hallitus ei lunasta vaalilupauksiaan sähkön hinnan ollessa ennätyslukemissa, kysyy keskustan varapuheenjohtaja

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/miksi-hallitus-ei-lunasta-vaalilupauksiaan-sahkon-hinnan-ollessa-ennatyslukemissa-kysyy-keskustan-varapuheenjohtaja/

Sähkön hinta kipuaa perjantaina yli kahteen euroon kilowattitunnilta. Monessa kodissa tilanne on talouden kannalta kestämätön ja teollisuuden kilpailukyky joutuu koville, toteaa keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hilkka Kemppi tiedotteessa.

Hän nostaa esiin nykyisten hallituspuolueiden vaalilupaukset sähkön hinnasta.

– Kokoomus ja perusuomalaiset lupasivat ennen vaaleja, että heidän malleillaan sähkön huippuhinnat puolittuisivat. Myös perussuomalaisten Ville Tavio vaati ennen vaaleja toimia sähkön hinnan kohtuullistamiseksi ja sähkölaskujen kompensointia reaaliajassa, eikä vasta jälkikäteen, Kemppi muistuttaa.

Syyskuussa 2022 silloinen oppositiopuolueen ryhmänjohtaja, nykyinen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Tavio vaati tiedotteessaan, että hallituksen pitää tukea sähkölaskujen maksamista kotitalouksille heti siten, että omavastuun ylittävä osuus laskutetaan suoraan valtiolta.

KEMPPI kysyy, milloin perussuomalaiselta elinkeinoministeriltä Wille Rydmanilta tai valtiovarainministeri Riikka Purralta tulee ratkaisuja suomalaisten kohtuuttomiin sähkölaskuihin.

– Milloin kokoomuslainen pääministeri (Petteri Orpo) ottaa asian puheeksi? Odotan kokoomukselta ja perussuomalaisilta vaalilupausten lunastamista. Kuinka kallis talvi tästä tulee suomalaisille, ennen kuin vaalilupaukset tulevat lunastetuksi, Kemppi kysyy. 

Hän muistuttaa, että sähkön hinnanmuodostuksen malli on viime kädessä politiinen päätös.

– Isossa kuvassa on tärkeintä varmistaa, että tuotantoa on riittävästi. Jos saatavuus sakkaa, niin hinnat nousevat. 

– Kokoomuksen energialinjauksia lainaten, sähkön huippuhintoja on yksinkertaisesti leikattava. Tämä pitää tehdä kestävällä mallilla ja riittävän nopeasti, ettei tämän kaltaiset huippuhinnat pääse toistumaan."

Miksi, miksi? Niin voin kysyä minäkin. 

Tämmöstä kirjoitin viime vuonna:

Kalliit määräaikaiset sähkösopimukset ministeriön syyniin

Voisi sitä jotain tehdä tänäkin vuonna.
---


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini